Місто

У Житомирі в парках та біля ринків з’являться модульні укриття

29 June 2023, 15:29

У Житомирі з'являться модульні укриття, гроші на їх придбання виділили 29 червня на черговій сесії міської ради. Встановлювати планують у місцях скупчення людей, де поруч немає найпростіших сховищ.

«В Києві під великі підприємства розробили укриття, які передбачені для великої кількості людей – це модульні укриття. Вони мають клас захисту, витримують пряме влучання, наприклад, 152 калібру. Ці укриття будемо закуповувати та встановлювати у місцях скупчення людей по Житомиру. Сквер на Лятошинського, бо поруч «Житній ринок», Новий та Старий бульвар, гідропарк, ринок «Хмельники», – розповідає Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Модульні укриття бувають різних розмірів, це впливає на їх ціну, тому зараз не говорять, яку кількість придбають.

«На придбання таких модулів у бюджеті передбачено 25 млн грн. Скажу, що модуль 20 на 10 метрів коштує 3,5 млн грн», - додає мер.

Крім того, на сесії виділили 35 млн грн на ремонти тимчасових укриттів в навчальних закладах освіти.

«Це і капітальний ремонт деяких приміщень, які не були укриттями, це і поліпшення. Наприклад, для школи №10 у садочку навпроти ми розширюємо приміщення, аби задовольнити повністю потреби школи №10», - пояснює міський голова.

За словами мера, у липні з міського бюджету будуть виділені кошти для ліцеїв де немає власних укриттів.

«Через два тижні ми зберемо позачергову сесію і будемо виділяти кошти для будівництва нових укриттів для шкіл. Якщо не помиляюсь, це школи №6, №7 та №15», – сказав Сергій Сухомлин.

Під час повітряної тривоги в школах не будуть зачиняти двері для житомирян, - зазначив мер.

«Дуже спірне питання, але ми вирішили, що в школи, особливо якщо у цьому районі недостатньо укриттів, однаково пускати. Сьогодні чули зауваження від департаменту освіти, що щось поламали, щось зникло, такі випадки є, на жаль, але життя людей дорожче», - наголосив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, у деяких навчальних закладах Житомира зараз будують найпростіші укриття, але ще залишаються ліцеї та садочки, які не мають власних захисних споруд. Загальну площу укриттів освітніх закладів Житомирської громади планують до нового навчального року збільшити на 7 тис. кв.м: на облаштування, збільшення площі та виготовлення проєктно-кошторисної документації необхідно 35 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття бомбосховище парк модульне укриття Сухомлин 
Матеріали по темі