Події

«Продавала» тричі дитячий візок, брала передплату і зникала: жительці Житомирської області загрожує до 3 років ув’язнення

5 July 2023, 12:43

Тричі «продала» дитячий візок: слідчі поліції оголосили про підозру у шахрайствах бердичівлянці.

Про це 5 липня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«29-річна місцева жителька розміщувала оголошення про продаж дитячого візочка, якого насправді не існувало, на одній із торгівельних платформ. Поліцейські встановили, що вона ошукала принаймні трьох жительок з різних регіонів України.У потенційних покупців жінка вимагала передоплату та, після зарахування коштів на банківський рахунок, видаляла оголошення й уникала будь-яких контактів з ошуканими громадянами. Зрозумівши, що потрапили на гачок шахрайки, потерпілі звернулися по допомогу до правоохоронців», - йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі Бердичівського райвідділу поліції під процесуальним керівництвом окружної прокуратури повідомили жінці про підозру за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Досудове розслідування триває. Оперативники з’ясовують, чи не причетна фігурантка провадження й до інших шахрайств.

За вчинені діяння підозрюваній загрожує до 3 років ув’язнення.

Разом з тим поліцейські радять завжди використовувати післяплату, щоб онлайн-шопінг був безпечним.

Нагадаємо, 30 травня пресслужба ГУНП інформувала, що у Житомирі викрили «бізнесмена», який продавав неіснуючі вишиванки через соцмережі. Чоловіку загрожувало покарання від значного штрафу (21 000 гривень) до 3 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 11 травня 2023 року у поліції інформували про викриття жительки Закарпаття, яка ошукувала людей: брала завдаток за товар і змінювала контакти. Жінка таким чином ошукала кілька жителів Житомирської та інших областей, вона постане перед судом.

А 5 травня 2023 року департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України інформував про викриття угруповання в’язнів-шахраїв. Утриманці двох виправних колоній та слідчого ізолятора ошукали громадян майже на 600 тисяч гривень в результаті продажу фіктивних товарів. Організував схему ув’язнений, який відбуває покарання в одній із колоній Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрайство шахрай ошуканство інтернет інтернет-купівля купівля продаж 
Матеріали по темі