Місто

Ціни на рюкзаки, зошити та шкільний одяг у Житомирі за два місяці до 1 вересня

6 July 2023, 16:19

До 1 вересня менше двох місяців, але деякі батьки вже починають потроху збирати дітей до школи. Тож ми вирішили дізнатися, які ціни нині на шкільне приладдя на ринках і в канцелярських магазинах Житомира та чи, власне, готові вони до шкільного сезону.

До прикладу у кіоску на Житньому ринку можна придбати щоденники від 25 грн, кулькові ручки та зошити від 3 грн, пенали від 70 грн. Тут, каже тутешня продавчиня, можна знайти усе, що потрібно для навчання. До того ж за помірними цінами. Проте, попит поки незначний.

«Зошити ще поки що не піднялися, фарби трішки здорожчали на гривню – дві. Ажіотажу поки що немає», - ділиться продавчиня Оксана.

У магазині дитячих товарів та канцелярії на Івана Кочерги, вартість ручок в середньому від 5 грн до 53 грн. Найдорожчі гелеві ручки пиши - стирай, з героями із мультсеріалів. А от зошити на 12 аркушів можна придбати від 4 грн. Окрім того, на полицях у продажу великий вибір пеналів, ціна на які коливається від 70 до 450 грн і вище. Залежно від розміру, кількості відділень, фірми виробника та наповнення. Те ж саме стосується і рюкзаків.

«Для першокласників ось такого плану рюкзачки дивляться – з ортопедичною спинкою. Різні фірми, різні ціни. Ціна від 1 тис. грн до 3 тис. грн, можна вибрати від м’якого до каркасного. Ось такий рюкзак іде у сеті, з набором – сумка для взуття і пенал, коштує 3 700 грн. Цей буде 1 700 грн. Вони теж хороші, спинка ортопедична, так само каркасний»,- розповідає продавчиня Олена.

Разом із тим, продавчиня додає, до шкільного сезону у їхньому магазині діє акція.

«Приносите старий рюкзачок і діє акція, знижка на 15%. Або купуєте рюкзаки «Кіtе» певної моделі і отримуєте пляшечку в подарунок», - каже Олена продавчиня.

У канцелярському магазині на Київській теж пропонують знижки на рюкзаки, щоправда, на минулорічні моделі, за них правлять від 239 грн до 798 грн. Нові ж моделі обійдуться в середньому від півтори до трьох тисяч гривень.

Якщо ж говорити за шкільну форму, то її, як такої, у продажу нам знайти не вдалось. Продавчині на Хлібному ринку пояснюють, ще поки зарано.

«Ще десь тиждень – два максимум. На початку ще залишки повитягуємо, повиставляємо. Основний завіз десь з 15 серпня», - розмірковує продавчиня Галина.

«Ми активно завозимо зараз товар, у мене палатка в українському стилі - це зараз досить популярно і актуально. Але люди ще тільки починають до нас приходити. Просто зараз дивляться, ще активно ніхто нічого не купує. Але активно триває підготовка до шкільного базару. На хлопчика вишиванка в українському стилі, якщо тканина батистова стартуємо від 550 грн ми стартуємо. Якщо льон, домоткане полотно, то це 950 грн, але це розмірна сітка максимум до 10-11 років. Такі ціни і на одяг для хлопчиків, і на одяг для дівчаток», - додає продавчиня Леся.

«Сама дешева футболочка – 300 грн, далі 400-450 грн. Довгий рукав, якщо вишивка, то це 600-700 грн», - коментує Галина.

Разом із тим, продавчині зізнаються: з кожною новою закупівлею ціни на дитячий шкільний одяг зростають, і це безсумнівно позначиться на кишенях покупців.

«Джинси купуємо – піднялися в ціні, брючки піднялися в ціні, і сорочки: якщо торік можна було за 350 грн купити, то цього року 500 грн мінімум», - зізнається продавчиня Галина.

Втім одразу заспокоюють: шукатимуть вигідні пропозиції, аби зберегти баланс ціни й якості, і припрошають на закупи до речового ринку.

«Чекаємо, перший ряд, Хлібний ринок, весь дитячий товар. За якість відповідаємо», - запевняє продавчиня Галина.

Скільки в 2019 році у Житомирі коштували зошити, ручки та шкільна форма – дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, виконавчий комітет Житомирської міської ради на засіданні 7 червня 2023 року знову відмовив підприємцю у розміщенні «шкільного ярмарку» на майдані Житній ринок, 1, бо цей намет перешкоджає вільному руху пішоходів. Такі ж відмови підприємець отримував у 2021 та 2022 році, але великий намет з канцелярією перед входом в торговий центр все ж встановлює, у 2022 році муніципальна інспекція складала протоколи на власника «ярмарку», а муніципальна інспекція наполягала на примусовому демонтажі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: канцелярія школа портфель шкільна форма ринок зошин щоденник 
Матеріали по темі