Місто

Наслідки негоди у Житомирі: забиті сміттям зливостоки не справляються, на Корольова підтопило будинок

7 July 2023, 14:20

Допоки одні вчора милувались та знімали блискавку зі зливою у Житомирі, Олександру було не до веселощів. Його домівка, менш як за годину, по фундамент опинилася у воді.

«Вчора йшов буквально 40 хвилин сильний дощ і по фундамент вода стояла і не було їй куди уходити. Вода стоїть, ями кругом. З усіх сторін сюди стікається вода, бо тут низовина», - бідкається місцевий мешканець будинку Олександр Каневський.

І так щоразу, після рясного дощу - бідкається чоловік. Оскільки будинок розташований в низині. Попри те, що надранок вода відійшла, Олександр все ж викликав аварійну службу, аби та допомогла розібралась у чому справа.

На виклик приїхали працівники «Експлуатації штучних споруд». Комунальники пояснюють, всьому виною надмірні опади, що несуть в зливні системи купи непотребу.

«Наші стоки чисті, просто падає листя з дерев, траву косять, а при великій кількості вода підмиває траву, несе її і забиваються наші мережі. Через то і виникають проблемні питання. Стараємось працювати і усувати недоліки», - розповідає працівник КП «Експлуатація штучних споруд» Григорій.

Що ж стосується підтоплення конкретного будинку пана Олександра, який розташований по вулиці Корольова, 39, то тут справа не у зливостоках, а каналізації. Про це і повідомили власнику будинку - кажуть фахівці.

«Ми сказали куди звернутися, я думаю вони звернуться», - говорить Григорій.

За словами головного інженера «Експлуатації штучних споруд» бригади аварійної служби як вчора, так і сьогодні працюють у посиленому режимі.

«Від сьомої ранку працюють по місту дві рухомі бригади на автомобілях, у кожній по 5 дорожніх працівників, які розчищають водоприймальні решітки від принесеного сміття, листя. В загальному великих скарг по підтопленню не виникало», - коментує головний інженер КП «Експлуатація штучних споруд» Михайло Стельмащук.

Однак не приховує, що за значної кількості опадів деякі ділянки, а саме перехрестя Покровської та Грушевського врятувати від підтоплення неможливо.

«У великий дощ там постійно буде текти, тому що діаметр колектору не справляється з великою кількістю опадів. Але, щоб там було щось таке аварійне, то ні», - підсумовує головний інженер комунального підприємства Михайло Стельмащук.

Нагадаємо, увечері 6 липня до Житомирської області прийшла негода. Лише за вечір і ранок 7 липня комунальники Житомира отримали 22 заявки, пов’язані з падінням дерев чи гілок. А в області рятувальники упродовж доби прибирали 14 дерев із автошляхів, повалених внаслідок негоди, крім того, 81 населений пункт області лишився без електроенергії.

Яким був прогноз погоди на робочий тиждень з 3 по 7 липня дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: негода підтоплення погода дощ Стельмащук 
Матеріали по темі