Суспільство

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом загибелі собак на території ринку в місті Житомирської області

16 July 2023, 11:47

Наприкінці червня цього року на ринку в місті Чуднові Житомирської області потруїли собак, поліція відкрила кримінальне провадження за жорстоке поводження з тваринами.

Про отруєння собак та бездіяльність поліції 14 липня повідомили зоозахисники організації UAnimals.

«У Чуднові на Житомирщині отруїли собак, але поліція не реагує на звернення. 24 червня на чуднівському базарі померли дві безпритульні собаки. Їх опікунка Людмила Флейтух відвезла тіла на розтин, і експертиза показала, що померли вони від токсичної речовини, яку часто застосовують догхантери. Людмила подала заяву до поліції – і далі настала тиша. Тому ми долучилися до цієї справи і подали заяву від свого імені, а також допоможемо Людмилі скласти скаргу в Генпрокуратуру і Міністерство внутрішніх справ на бездіяльність поліції», - йдеться у дописі на Facebook-сторінці організації.

Допис цього ж дня прокоментувала пресслужба поліції Житомирської області, зазначивши, що відкрите кримінальне провадження.

«Відділенням поліції №5 (м. Чуднів) Житомирського РУП за фактом загибелі собак на території ринку в місті Чуднові відкрите кримінальне провадження. Попередня кваліфікація - ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) КК України. Нині поліцейські проводять необхідні заходи для встановлення усіх обставин кримінального правопорушення та причетних до нього осіб», - повідомили в поліції.

Нагадаємо, в травні цього року житомирянка звинуватила приватний ЖЕК в отруєнні собак на Крошні, поліція почала перевірку.

Як повідомляв Житомир.info, гуманістична організація UAnimals в червні 2023 року подала заяву на жорстоке поводження з тваринами в контактному звіринці «Хвостата хата» у селі Довжик біля Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: собака отруєння Чуднів ринок поліція UAnimals жорстоке поводження 
Матеріали по темі