Місто

У житомирській обласній лікарні МРТ планують запустити на наступному тижні: за ремонт заплатить фірма, чиї співробітники пошкодили апарат

21 July 2023, 13:34

Майже місяць у житомирській обласній лікарні не працює МРТ. Це єдиний комунальний заклад в області, де є такий апарат, за рік тут проводять близько 10 тисяч досліджень. Томограф був пошкоджений на початку липня під час ремонтних робіт підрядною фірмою. У медичному закладі досі дивуються, як так вийшло.

«Витягує з кишені мобільний телефон, витягує з кишені ключі, ставить на стіл перед дверима, бере валізу з металевим інструментом і заходить у зал, де діє сила магніту. Не можу зрозуміти логіку таких дій, чесно визнаю. Так само керівник фірми не зміг пояснити, чого його працівник знаючи, що там магніт, виклав свої речі, взяв інструмент і зайшов. Елементарно, коли він зайшов одразу інструмент прилип до магніту, відірвати його неможливо, бо сила магніту. Вони це знали, бо фахівці, тому натиснули кнопку аварійного розмагнічення. Апарат розмагнітився, інструменти відпали і вони гарно пішли», – розповідає генеральний директор КНП «Обласна клінічна лікарня ім.О.Ф. Гербачевського» Богдан Леськів.

Після того, як апарат вийшов з ладу, адміністрація лікарні запросила фахівців провести обстеження. Кажуть, що пошкодження виявилися незначними.

«Слава Богу, це не важкі пошкодження, просто був викид гелію, який забезпечує охолодження нашого апарату. При цьому ємкість була заповнена майже повністю і це мінімізувало шкоду, яка була завдана. На другий день фірма, яка приїхала проводити ревізію та обслуговувати, підключила апарат. Зараз він працює у холостому режимі, тому що там збереглося десь 30% гелію від того, що потрібно. Проводити дослідження зараз не можливо. Сподіваюся, що доливши необхідну кількість гелію, проведуть заходи для намагнічення, мої оптимістичні прогнози, але я не фахівець, що на наступному тижні зможемо не лише у холостому режимі працювати, а працювати на рівень, який був до того», – каже Богдан Леськів.

За ремонт та проведене обстеження апарату заплатить підрядна фірма, чиї співробітники пошкодили МРТ.

«У нас було два варіанти. Перший укласти мирову угоду, що ця фірма зобов’язується самостійно відшкодувати ці витрати. Другий варіант подати до суду і вже чекати на рішення суду, я думаю він був би на нашій стороні. Чому я так думаю, бо після певних консультацій керівник фірми, коли ми зустрілися і запропонували два варіанти, то він подумав і на наступній зустрічі відмовився від другого варіанту, тобто суду. Фірма повністю відшкодує вартість проведення робіт, які виникли у наслідок технології проведення ремонту», – говорить генеральний директор КНП «Обласна клінічна лікарня ім.О.Ф. Гербачевського».

У лікарні також повідомили, що зараз підраховують скільки буде коштувати ремонт.

Нагадаємо, що увечері 3 липня соцмережами почала ширитися інформація, що цього дня у Житомирській обласній клінічній лікарні імені О.Ф. Гербачевського вибухнув апарат МРТ під час ремонтних робіт.

Як повідомляв Житомир.info, 9 червня 2016 року в Житомирській обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського відбулося офіційне відкриття роботи магнітно-резонансного томографа: МРТ коштував 29,4 млн грн, а ремонті роботи для його встановлення 1,3 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: томограф лікарня обласна лікарня МРТ Леськів 
Матеріали по темі