Події

Кілька жителів Житомирської області знову втратили пів сотні тисяч гривень через довіру до «працівників банку»

28 July 2023, 12:56

Поліція закликає жителів Житомирщини бути вкрай розважливими під час телефонного спілкування з «працівниками» банків – тільки за минулу добу поліцейські територіальних підрозділів області зафіксували кілька подібних випадків, де жителі Житомирської області втратили близько 50 тис. грн, та розпочали розслідування.

Про це 28 липня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Житель Брусилівської громади повірив «працівниці» банку, яка повідомила, що йому нарахована матеріальна допомога. Нібито для здійснення переказу 66-річному чоловікові необхідно було вказати всі реквізити його картки, у тому числі й секретні. У результаті з його рахунку було знято майже 3 тисячі гривень. На початку липня 39-річна житомирянка за допомогою «працівника служби безпеки банку» сподівалася покращити захист свого рахунку. А вчора вона дізналась, що таким чином шахраї збагатилися на майже 38 тисяч гривень її коштом. Ще одну житомирянка «банкіри» сповістили про несанкціонований доступ до її рахунку. Після низки операцій з повідомленням секретних кодів незнайомцям 59-річна жінка втратила з рахунку 5,8 тисячі гривень», - йдеться в повідомленні.

Нині поліцейські встановлюють причетних до шахрайств.

Водночас правоохоронці закликають жителів області не довіряти повідомленням незнайомців про блокування банківських рахунків, заміну паролів чи банківських карток, що потребують невідкладних дій без відвідування банківської установи та повідомлення стороннім інформації, у тому числі цифрових кодів та паролів, надісланих у телефонних повідомленнях.

Нагадаємо, 17 липня поліція інформувала, що протягом тижня жителі Житомирського району «подарували» шахраям майже 200 тисяч гривень, зокрема, 74–річна містянка повірила в історію з блокуванням її банківської картки та надала псевдопрацівнику фінустанови запитувані конфіденційні відомості. Одразу ж після розмови рахунок пенсіонерки було спустошено. Довірливість обійшлася їй у близько 80 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 12 липня 2023 року у поліції розповідали, що жителька Радомишльської громади потрапила на гачок «працівника банку»: виконавши всі інструкції жінка втратила понад 60 тис. грн. А 11 липня працівниця фінансової установи з Житомирської області повірила «представнику банку» і втратила з картки понад 45 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство банк рахунок ошуканство 
Матеріали по темі