Місто

У Житомирі кількість велосипедистів збільшилась на 40% у порівнянні з 2018 роком

26 September 2023, 10:03

У Житомирі впродовж двох днів рахували велосипедистів. Нарахували на 40% більше, ніж у 2018 році.

Про це 26 вересня повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Підрахунок відбувався по всьому місту на 13 перехрестях, аби забезпечити максимально точні дані, в межах Європейського тижня мобільності та для цілей концепції розвитку велосипедної інфраструктури, яка наразі активно розробляється містом за підтримки проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні II». Процес координували експерти BikeCity Consulting, які також є консультантами з розробки велоконцепції.16 вересня, у суботу, рахували з 12:00 до 14:00 год. 19 вересня, у вівторок, - з 7:30 до 9:30 та з 17:00 до 19:00. На спеціальному бланку фіксували напрямок руху, маршрути, розмежовували за гендерним показником», - йдеться в повідомленні.

У Житомирі такий перепис велосипедистів проводився вдруге. Перший - у 2018 році. Це роблять для того, щоб використати ці дані під час розробки Концепції розвитку велоінфраструктури міста.

«Результати підсумували та порівняли. Отож, проти 2018 року кількість користувачів велосипедного транспорту зросла на 40%. У 2018 році ця цифра становила 1505, найсвіжіші дані – 2179. До підрахунку долучилися студенти Державного університету «Житомирська політехніка» та ГО «Асоціація Велосипедистів Житомирщини». Всього - близько 40 волонтерів, які бажають зробити наше місто комфортним для велосипедистів», - повідомляють організатори дослідження.

Перехрестя, де здійснювався підрахунок:

1. вул. Київська - просп. Незалежності - Київський міст - Привокзальна пл. - вул. Івана Сльоти

2. вул. Київська - вул. Покровська

3. вул. Вітрука - вул. Корольова

4. Старий бульв. - вул. Фещенка-Чопівського

5. Київське шосе - вул. Параджанова

6. вул. Корольова - вул. Параджанова

7. вул. Чуднівська - вул. Зв’язківців

8. просп. Миру - просп. Незалежності - вул. Перемоги - вул. Вільський Шлях

9. вул. Грушевського - вул. Перемоги

10. вул. Жуйка - вул. Велика Бердичівська

11. вул. Театральна - вул. Велика Бердичівська

12. вул. Покровська - просп. Незалежності

13. вул. Івана Гонти - вул. Селецька - вул. Велика Бердичівська.

Організатором Європейського тижня мобільності є Житомирська міська рада в межах проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні II», який виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки урядів Німеччини та Швейцарії.

Нагадаємо, 2 вересня у Житомирі пройшла стратегічна сесія з розробки концепції розвитку велосипедної інфраструктури міської територіальної громади. Учасниками стратегічної сесії були: велоспільнота міста, представники Житомирської міської ради та німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня 2023 року міська рада анонсувала розробку Концепції розвитку велосипедної інфраструктури Житомирської міської територіальної громади на період до 2030 року, наголосивши, що вона є одним із важливих і необхідних кроків реалізації Плану сталої міської мобільності Житомира, який з 2019 року є основою для транспортної політики міста. На брифінгу 23 травня заступник міського голови Олександр Шевчук зазначав, що у Житомирі хочуть створити умови для безпечного пересування велосипедом, тож для цього у місті розпочали створювати концепцію розвитку велоінфраструктури. 13 червня мер створив нову робочу групу з розробки Концепції розвитку велосипедної інфраструктури в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: велосипедисти підрахунок GIZ велоконцепція 
Матеріали по темі