Місто

У Житомирі не можуть знайти підрядників для ліквідації двох стихійних сміттєзвалищ біля Кам’янки

7 November 2023, 16:11

Комунальне підприємство не змогло знайти підрядника для ліквідації двох стихійних сміттєзвалищ, тому кошти перенаправлять на купівлю сміттєвоза.

Про це 6 листопада на засіданні бюджетної комісії повідомив начальник управління житлового господарства Андрій Гуменюк.

«Знімаємо 700 тисяч гривень. КАТП-0628 провело два рази по два тендери щодо деяких (стихійних) сміттєзвалищ, тендери не відбулися – не було охочих виконувати дані роботи, тому до кінця року ці кошти знімаємо на сміттєвоз для КАТП-0628. По сміттєзвалищах в наступному році будемо проводити тендери, власними ситами провести дані роботи комунальне підприємство не може», - сказав Андрій Гуменюк.

Він уточнив, що мова йде про сміттєзвалища на вул. Скульптора Олішкевича та у яру за Подільською церквою.

Депутатка Світлана Півоварова розповіла, що згадані сміттєзвалища треба прибирати «вручну».

«Там спецтехніка не пройде, раніше вручну все це вигрібали, брали людей зі сміттєзвалища, підключали комунальні ЖЕКи і все це вручну тягали наверх. Вичистили майже все, а через два роки – майже все так само. Якби влада займалася укладанням договорів, адміністративними штрафами за сміття, то може б якось воно налагодилося. Місцеві мешканці не хочуть укладати договори на вивіз сміття і роками його туди скидають», - сказала Світлана Півоварова, яка до 1 вересня 2014 року була начальницею управління житлового господарства міської ради.

Заступник мера Сергій Кондратюк уточнив, що складність робіт полягає в тому, що треба робити лебідки під кутом 45 градусів, щоб підіймати накопичене сміття для вивозу. Депутат Василь Шевченко зауважив, що можливо збільшення фінансування робіт у 1,5-2 рази допоможе знайти охочих їх виконувати. Депутатка Тетяна Онопрієнко допитувалася, чи робиться щось для накопичення сміття в таких стихійних сміттєзвалищах.

«Це сміттєзвалище (на Мальованці, вул. Скульптора Олішкевича) насправді багаторічне, там під кутом 45 градусів сміття на смітті, присипаному землею. Територія обслуговується компанією «Ґрін Бін Україна», на сьогоднішній день у них близько 7 тисяч індивідуальних контейнерів, зокрема, на приватному секторі по Мальованці – більш ніж тисяча одиниць контейнерів. Ось це і є те, що стосується запобіганнюю», - пояснив начальник управління житлового господарства.

Зрештою голова комісії Юрій Мойсеєв запропонував при формуванні бюджету на 2024 рік передбачити більшу суму на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ.

Нагадаємо, в липні цього року наша фотокореспондентка побувала на моніторингу інспекторів Державної екологічної інспекції Поліського округу місць стихійного скиду сміття в центрі Житомира: вулиця Скульптора Олішкевича, Монумент Слави, яр за Подільською церквою (вулиці Млинова, Басейна, Шолома-Алейхема) та ділянка вздовж Кам’янки (під Державним архівом Житомирської області).

Як повідомляв Житомир.info, 12 серпня 2022 року КП «Автотранспортне підприємство 0628» Житомирської міської ради оголосило три тендери загальною вартість 1,2 млн грн на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ: за ліквідацію сміттєзвалищ у ярі за Подільською церквою та на вул. Скульптора Олішкевича, 4, готові були заплатити по 375 тис. грн, за ліквідацію сміттєзвалища поблизу с. Клітчин – 450 тис. грн і по цій закупівлі в грудні вдалося укласти угоду.

З квітня 2023 року КАТП-0628 оголошувало тендери на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ у ярі за Подільською церквою та на вул. Скульптора Олішкевича (на умовах субпідряду) з очікуваною вартістю по 450 тис. грн за кожне, але пропозицій від підрядників не було.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміттєзвалище сміття міськрада комісія Гуменюк тендер КАТП Півоварова 
Матеріали по темі