Місто

У Житомирі виконком ухвалював рішення щодо видалення дерев: біля готелю дозволили, а для майбутньої багатоповерхівки – ні

8 November 2023, 15:13

У центрі міста, біля колишнього готелю «Житомир», зріжуть тридцятирічні каштани та викопають молоді горобини. Таке рішення прийняли 8 листопада під час позачергового засідання виконкому.

«На майдані Перемоги, 6 йде комплексний благоустрій, думаю всі мешканці міста це бачать біля готелю «Житомир». До нас звернулося приватне акціонерне товариство з проханням не просто видалити, а буде видозміна зелених насаджень. Загальна кількість – це 10 дерев, з яких 7 каштанів та 3 горобини», – розповідає начальниця відділу екології та природних ресурсів Житомирської міської ради Поліна Червінська.

Горобини, які викопають, обіцяють посадити в іншому місці.

За видалені дерева сплатять відновлювальну вартість понад 21 тисячу грн, а замість них мають висадити нові зелені насадження.

«Попередньо обговорено, що це будуть шаровидні катальпи. Як буде сплачена відновлювальна вартість, придбаний приватним акціонерним товариством посадковий матеріал, після цього буде одночасно видалення та висадження зелених насаджень», – говорить начальниця відділу екології та природних ресурсів Житомирської міської ради.

Також виконком дозволив місцевим жителям зрізати дерево на вулиці Лесі Українки.

«Їм надали дозвіл на встановлення гаража металевого, дозвільні документи є, але там росте дерево, яке потрібно видалити. Їм нараховано відновлювальну вартість, після її сплати можуть встановлювати там гараж», - Поліна Червінська.

А ось видалити понад пів сотні дерев задля будівництва багатоповерхівки виконком не дозволив.

«На Грушевського, 11 є земельна ділянка під забудову багатоповерхового будинку. Було обстежено територію, там 55 дерев є. Нарахована відновна вартість у сумі 74 тисячі 670 грн. Але постановою № 1045 передбачено при будівництві нових об'єктів може бути зменшена відновна вартість, якщо надається кошторис на озеленення. Даним ЖБК (забудовники з Тернопільської області – ред.) надано проєкто-кошторисну документацію, відповідно до якої вони зобов'язуються озеленити території після проведення будівництва на 150 тис. 57 грн 39 коп.», - сказала начальниця відділу екології та природних ресурсів.

«Це погана історія. Будівництво буде йти декілька років, у нас ще багато будинків, де люди бігають за забудовниками, бо просто не закінчують об’єкти, не можуть здати вчасно, по 2-4 роки здають об’єкти. Не кажу саме за цього забудовника, але потім бігаємо за забудовником, щоб людям добудували. Я прям бачу, як вони дерева висадять. Через 3-4 роки не знаю, що можна буде купити за 150 тисяч грн. Він після здачі об’єкта передає все на ОСББ, ми будемо бігати за ОСББ і вимагати висадити дерева? Пропоную зняти, робіть нормальний проєкт рішення», - сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 1 листопада виконком дозволив зрізати 101 дерево на прибудинкових територіях ОСББ.

Як повідомляв Житомир.info, 4 жовтня виконавчий комітет Житомирської міської ради погодив видалення ще 127 зелених насаджень вздовж річки Кам’янка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком дерева рішення багатоповерхівка Грушевського готель "Житомир" видалення дерев  
Матеріали по темі