Суспільство

Люди з порушенням слуху можуть викликати рятувальників за допомогою додатка з перекладачем жестової мови

4 December 2023, 09:49

Люди з порушенням слуху можуть звернутися до рятувальників за допомогою додатка з перекладом жестової мови «Перекладач ЖМ».

Про це 3 грудня повідомила пресслужба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«Війна та природні катаклізми становлять серйозну загрозу для всіх українців, але найбільш уразливі - люди з порушенням слуху. В умовах, коли спілкування ускладнене, отримання допомоги може виявитися неможливим. Щоб вирішити цю проблему, ГО «Громадський Рух «Соціальна єдність» разом з Державною службою України з надзвичайних ситуацій об'єднали зусилля та реалізували життєво важливий проєкт, що допоможе нечуючим українцям вчасно отримати допомогу в надзвичайній ситуації», - йдеться у повідомленні.

Тепер кожна людина з порушенням слуху, яка постраждала внаслідок військових дій чи природних явищ або просто опинилася у небезпеці, може абсолютно безоплатно звернутися за допомогою до служби порятунку ДСНС, використовуючи мобільний додаток «Перекладач ЖМ».

Відео ДСНС України

У розділі «SOS» додатка з'явився спеціальний ярлик ДСНС. При натисканні на нього відбувається з'єднання з перекладачем жестової мови, який забезпечує комунікацію з рятувальниками ДСНС.

Цей проєкт є важливим кроком у забезпеченні безпеки нечуючих українців. Завдяки йому, люди з порушенням слуху зможуть отримати допомогу в разі надзвичайної ситуації, навіть якщо вони спілкуються лише жестовою мовою.

Щоб звернутися за допомогою, необхідно виконати такі дії:

  • завантажити безоплатний мобільний додаток «Перекладач ЖМ» з App Store або Google Play;
  • відкрити додаток і перейти в розділ «SOS»;
  • натиснути на ярлик ДСНС;
  • з'єднатися з перекладачем жестової мови та повідомити про своє місцезнаходження та ситуацію.

Перекладач жестової мови допоможе вам напряму зв'язатися з рятувальниками ДСНС та забезпечити своєчасну допомогу.

Цей проєкт важливий не тільки для нечуючих, а й для всіх жителів України. Він допомагає забезпечити безпеку та рівність усіх людей, незалежно від їхніх фізичних можливостей.

Як повідомляв Житомир.info, на початку березня 2021 року в Міністерстві соціальної політики відкрили пілотний проект «Почуй мене», який забезпечує можливість для людей з порушеннями слуху користуватись послугами сурдоперекладача в режимі онлайн під час звернень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС додаток застосунок люди з порушенням слуху глухонімий слух мова мовлення екстрена служба швидка  
Матеріали по темі