Місто

Визначили переможців конкурсу на кращий проєкт реабілітаційного центру для військових в гідропарку Житомира

5 December 2023, 09:49

В студентському конкурсі на кращий проєкт реабілітаційного центру для військових визначили трьох переможців.

Про це ввечері 4 грудня повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Тема реабілітаційного центру для військових: сучасного, з новими підходами, з кваліфікованими фахівцями – те, над чим ми вже працюємо. Це особливо важливо у Житомирі. В місті, яке лідирує за кількістю добровольців із 2014-го. Місті, де багато військових. Цими вихідними був у Києві. На презентації 10 фінальних робіт від архітекторів. Вони працювали над створенням проекту будівлі майбутнього ребцентру. Було 122 заявки на конкурс, 89 проєктів. Це круто! Дякую журі, дякую Steel Freedom. Це чудова ініціатива, коли молодь долучається до грандіозних проектів, знаходить себе тут, в Україні», - йдеться у повідомленні.

Мер показав фото з трьома візуалізаціями (див. внизу), які зайняли перші місця за думкою журі, та зазначив, що будуть обирати кращий проєкт.

«Нас ще чекає війна за повернення наших людей з-за кордону. Людей, які бачили європейську освіту, європейську медицину та інші сфери життя. І ми її зможемо перемогти, надавши цим людям гідну альтернативу тут, вдома. Це можливо зокрема завдяки молоді, яка працює над новими сенсами», - наголосив Сергій Сухомлин.

Всі проєкти, які потрапили до півфіналу конкурсу, дивіться тут

Про фінал студентського конкурсу написав також національний університет «Львівська політехніка», студенти якого здобули І та ІІ місця.

«2 грудня 2023 року відбувся фінал щорічного Національного студентського архітектурного конкурсу Steel Freedom 2023, організованого Українським центром сталевого будівництва. Завданням було створення проєкту реабілітаційного центру для військовослужбовців та ветеранів війни у місті Житомирі. Цьогоріч до організаторів конкурсу надійшло 87 проєктів зі всієї України. До півфіналу потрапили 79 проєктів, а боротьбу за призові місця продовжили 10 команд у фіналі», - зазначається у повідомленні.

За підсумками конкурсу І та ІІ місця вибороли збірні команди студентів Національного університету «Львівська політехніка», до яких увійшли представники Інституту архітектури та дизайну та Інституту будівництва та інженерних систем:

І місце – команда R-240: Софія Кійко (ІАРД), Дмитро Мазур (ІАРД), Софія Лейбич (ІАРД), Ярослав Іваськів (ІАРД), Олександр Мицик (ІБІС);

ІІ місце – команда R-158: Софія Іренкова (ІАРД), Віталій Дяк (ІАРД), Віталій Дейнека (ІБІС).

Нагадаємо, 1 вересня стартував оголошений компанією Steel Freedom архітектурний конкурс, переможці якого виконають концептуальну візуалізацію для Житомира: конструктивні вимоги виконавцю формує міська рада, концепцію реабілітаційного центру обирали з-поміж найкращих робіт, участь у конкурсі могли брати студенти архітектори та конструктори 3-6 курсів з 14 профільних українських вишів.

Як повідомляв Житомир.info, КП «Лікарня № 2 ім.В. П. Павлусенка» Житомирської міської ради виділили в гідропарку ділянку площею 1 га під будівництво реабілітаційного центру для військових: рішення увалили на сесії міської ради 29 червня 2023 року. 2 червня мер Житомира презентував проєкт реконструкції гідропарку та розповів, де саме хочуть будувати реабілітаційний центр. 24 червня мер зустрівся в гідропарку з кількома активістами та показав місце для майбутнього реабілітаційного центру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реабілітаційний центр конкурс будівництво гідропарк архітектор Сухомлин  
Матеріали по темі