Суспільство

Суд почав розгляд справи щодо двох обвинувачених, які допомагали призовникам укладати шлюб з матерями-одиначками

28 December 2023, 14:17

Суд почав розгляд справи щодо двох обвинувачених, які допомагали у незаконному переправленні через кордон чоловікам. Для реалізації свого плану вони підшукували матерів-одиначок з малолітніми дітьми.

Про це 28 грудня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«У Бердичівському міськрайонному суді відбулося підготовче засідання у кримінальному провадженні щодо жінки та чоловіка, яких обвинувачено у сприянні в незаконному переправленні через державний кордон України, вчиненому організованою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Також жінку звинувачено у посібництві в підробці документів (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358 КК України). Суд ухвалив призначити судовий розгляд у відкритому судовому засіданні, яке відбудеться о 12:30 03-го січня 2024-го року», - йдеться у повідомленні.

Як відомо з обвинувального акту, обвинувачені влітку 2022-го року вступили у злочинну змову з іншими особами та за грошову винагороду сприяли чоловікам призовного віку перетинати кордон України в умовах воєнного стану. Для цього вони підшукували матерів-одиначок з малолітніми дітьми та допомагали своїм «клієнтам» у виготовленні документів про визнання батьківства на чужих дітей.

Спочатку у справі було троє обвинувачених. Третя – громадянка Ш. у підготовче засідання не з′явилася 4 рази поспіль. Було встановлено, що вона виїхала за кордон. Тож за клопотанням прокурора суд оголосив обвинувачену Ш. у розшук, а матеріали щодо неї виділив у окреме провадження.

Довідково: ч. 3 ст. 332 КК України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України, організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод, вчинені організованою групою осіб, з корисливих мотивів, - караються позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну силу.

Нагадаємо, 9 січня пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомила про те, що правоохоронці взяли під варту з правом внесення застави бердичівлянку та вінничанина, які за 2 тис. доларів США «зробили» призовника багатодітним батьком, «приписавши» йому двох близнят

Як повідомляв Житомир.info, 6 січня 2023 року на Житомирщині правоохоронці затримали чоловіка та жінку, які налагодили схему незаконного перетину кордону України чоловіками призовного віку під виглядом багатодітних батьків: укладали шлюб з матерями-одиначками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд ухилянт призов призовник кордон матір-одиначка дитина шлюб мобілізація фіктивний шюб 
Матеріали по темі