Суспільство

Залишити скаргу про закрите укриття під час повітряної тривоги житомиряни можуть за допомогою чат-боту

8 January 2024, 11:55

Житомиряни можуть залишити скаргу про закрите укриття під час повітряної тривоги за допомогою чат-боту у Telegram.

Про це ввечері 7 січня у своєму Telegram-каналі повідомив заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко.

«Під час останніх масових обстрілів в мережі почали зʼявлятися скарги з різних міст України про недопуск до укриття та зачинені двері. Ми з командою управління Мінстратегпрому оперативно опрацьовували всі скарги і одразу вирішили дещо оптимізувати та спростити цей процес. Відтепер, якщо ви зіштовхнулись з подібною ситуацією, вам не потрібно шукати кого тегнути в коментарях, для цього є простий бот, в якому ви можете залишити всі дані. Все просто — ви заповнюєте бот і протягом 1 хвилини мені в телеграм приходить сповіщення, яке ми одразу беремо в роботу і відпрацьовуємо. Що важливо: всі скарги буду дивитись особисто. Також, одразу це все буде перенаправлятись прямо до відповідальних на місцях. Для мене суперважливо, щоб відповідальні особи знали що саме відбувається з укриттями на тих територіях, за які вони відповідальні», - зазначив Тимур Ткаченко.

Посилання на чат-бот тут.


Скриншот з чат-боту


Скриншот з чат-боту

Залишити скаргу можна й тоді, коли укриття відсутнє або погано облаштоване.

Про це 8 січня на своїй сторінці у фейсбуці інформував заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України.

«Ввечері ми анонсували запуск чат-боту, в якому кожен може залишити скаргу на укриття — зачинене, відсутнє, не облаштоване або інші причини. Станом на зараз бот встановило понад 2 тисячі людей, і вже звечора ми почали отримувати скарги. Під час ракетної загрози ми отримали близько 100 звернень на зачинені або відсутні укриття. Вони продовжують надходити і зараз. У деяких випадках на місцях одразу відпрацьовувала Національна поліція України, дякую за оперативність відповідальним. Також хочу звернутись до користувачів: будь ласка, залишайте свій контактний номер телефону для зворотного звʼязку. Також дуже прошу додавати фотофіксацію порушень, адже навіть за цю ніч були випадки, коли повідомлялося про закриті укриття, які насправді були відкритими. Київ - скарг найбільше», - написав Тимур Ткаченко

Нагадаємо, 15 грудня на брифінгу у Житомирській ОВА прозвітували про облаштування укриттів по області за десятки та сотні мільйонів гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 22 листопада 2023 року заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко спільно з начальником Житомирської ОВА Віталієм Бунечком, його заступниками Олександром Федьком та Юрієм Денисовцем, а також представниками профільних структурних підрозділів ОВА проінспектували стан шести укриттів в закладах освіти та охорони здоров’я Житомирського району, перевірили роботу модульних сховищ, а також хід будівництва нового укриття у Житомирі. Станом на середину жовтня 2023 року на сайті «Залізне укриття» в Житомирській області відображалося 3411 укриттів й ще у 95 тривали ремонтні роботи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткаченко укриття тривога повітряна тривога чат-бот скарга бомбосховище 
Матеріали по темі