Події

Майже 50 тис. грн штрафу сплатило житомирське лісове господарство за незаконну вирубку трьох дубів

12 January 2024, 13:20

Суд зобов’язав сплатити понад 48 тисяч гривень шкоди, нанесеної незаконною рубкою дерев на території Богунського лісництва.

Про це 12 січня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«В липні 2021 року до Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення стосовно незаконної рубки дерев. З 10.08.21 по 20.08.2021, реагуючи на звернення, працівники Інспекції провели позаплановий захід державного нагляду (контролю), під час якого в присутності представника державної лісової охорони була оглянута земельна ділянка на території Богунського лісництва Житомирського ЛГ, де виявлено незаконну рубку трьох дерев породи дуб, та перевірено записи книги лісопорушень ДП «Житомирське ЛГ», в якій відсутній запис про виявлення самовільної рубки на цій ділянці», - йдеться у повідомленні.

Заплановані рубки на момент проведення перевірки саме на зазначеній земельній ділянці не проводились.

На зрізаних пнях були відсутні клейма, які підтверджували б законність рубки (призначені до рубки дерева позначаються відповідними клеймами, які Інспекторами не були виявлені на жодній кореневій шийці зрізаних пнів).

Вказані порушення зафіксовані в акті перевірки. До адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто посадових осіб, надано припис про усунення виявлених під час перевірки порушень. Крім того, для добровільного відшкодування державному підприємству направлено претензію на суму 48 тис. 357 грн.

У зв’язку з тим, що суб’єкт господарювання не визнав і у добровільному порядку не сплатив нанесену шкоду, Інспекція вимушена була звернутись до судових органів для вирішення даного питання.

Наразі рішенням Господарського суду Житомирської області позов у справі щодо стягнення з ДП «Житомирське ЛГ» 48 тис.357 грн. задоволено повністю.

Нагадаємо, 26 грудня пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу повідомила про те, що у Житомирській області вже склали майже три десятки протоколів за нелегальну заготівлю ялинок, більшу частину – за зрубані дерева.

Як повідомляв Житомир.info, 14 грудня 2023 року пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу повідомила, що Овруцький професійний ліцей відшкодував понад 30 тис. грн за незаконну порубку дерев в парку-пам’ятці садово-паркового мистецтва місцевого значення «Юліно».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція суд дерево дуб ліс деревина вирубка лісгосп  
Матеріали по темі