Суспільство

Одноповерхові будівлі та офіс — які об’єкти нерухомості виставили під приватизацію на Житомирщині

25 January 2024, 15:27

Маєте плани щодо бізнесу і шукаєте приміщення, аби втілити свою ідею? Для цього можна приватизувати державне чи комунальне майно. Електронна торгова система «Прозорро.Продажі» пропонує сотні об’єктів у різних регіонах України, в тому числі на Житомирщині. Таким чином ви не тільки реалізуєте свій задум, а й дасте друге життя нерухомості, що вже не використовується за призначенням.

Що пропонують приватизувати на Житомирщині?

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях виставило під приватизацію офіс у центрі міста Звягель, на вулиці Шевченка, 51. Загальна площа — понад 67 квадратних метрів. Приміщення знаходиться на першому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку, зведеного у 2005 році, і має окремий вхід. Стіни будівлі цегляні, перекриття — залізобетонне, підлога — плитка та лінолеум. Встановлені металопластикові вікна та двері. У приміщенні є світло, опалення, газ, вода та каналізація. Стартова вартість — менш як 30 тисяч гривень. Цінові пропозиції можна подавати до 31 січня, онлайн-аукціон в системі «Прозорро.Продажі» відбудеться 1 лютого.


Миропільська селищна рада пропонує приватизувати два об’єкти нерухомості у Житомирському районі. Селище міського типу Миропіль є центром громади, яка об’єднує 8 населених пунктів.

Зараз там шукають нового власника для комунальної будівлі, що знаходиться на вул. Шевченка, 51. Загальна площа — понад 256 квадратних метрів. Одноповерховий цегляний будинок 1968 року раніше був колгоспною їдальнею, а тепер потребує капітального ремонту. Є електропостачання. Стартуватиме вартість об’єкта на онлайн-аукціоні з 80 тисяч гривень. Електронні торги відбудуться 7 лютого, а заявки на участь у них можна подавати до 6 лютого.


У селі Пилипо-Кошара, за 11 кілометрів від Мирополя, можна приватизувати нежитлове приміщення на вулиці Кооперативна, 2. Йдеться про одноповерхову цегляну будівлю, зведену у 1982 році, загальною площею понад 120 квадратних метрів. Технічний стан об'єкта — задовільний, але потребує ремонту. Будівля під’єднана до електромережі, має автономне опалення. Початкова ціна — 50,1 тисячі гривень. Заявки від учасників прийматимуть до6 лютого, а онлайн-аукціон запланований на 7 лютого.


Чому система «Прозорро.Продажі»?

Мала приватизація державного та комунального майна проходить виключно через державні е-аукціони «Прозорро.Продажі», а зароблені таким способом кошти надходять до державної казни або ж підсилюють місцеві бюджети. Тож придбавши нерухомість у держави чи громади, ви маєте можливість не лише реалізувати свій проєкт, а й підтримати економіку.

До речі, вартість таких об’єктів відповідає ринковій, а іноді є навіть нижчою. Остаточну ціну формують самі покупці внаслідок конкуренції.

За оновленнями на ринку об’єктів приватизації можна стежити у телеграм-каналі ФДМУ, на сторінці ФДМУ у Facebook та на сторінці Прозорро.Продажі у Facebook.

*Цю статтю створено завдяки підтримці американського та британського народів через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління закордонних справ, Співдружності та розвитку (UKaid). Погляди авторів, висловлені у цих публікаціях не обов’язково відображають погляди USAID, уряду США, UKaid або уряду Сполученого Королівства.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приватизація нерухомість аукціон 
Матеріали по темі