Суспільство

Наближення ракети чи БпЛА: застосунок «Повітряна тривога» сповіщатиме й про підвищену небезпеку в окремих містах та громадах

29 February 2024, 11:40

Відтепер застосунок «Повітряна тривога» надсилатиме попередження про підвищену небезпеку в окремих містах та громадах. Для того, щоб отримувати такі сповіщення застосунок потрібно оновити до версії 6.0.

Про це 28 лютого повідомляє один із розробників застосунку «Повітряна тривога» Ajax Systems у своєму блозі.

«В оновленій версії 6.0 сповіщення про наближення ракети чи безпілотного літального апарата надходитиме додатково під час дії загальної тривоги. Такі оголошення дозволять сповіщати людей про загрозу саме для їхньої локації», - йдеться в повідомленні.

Окрім нового попередження до застосунку додали:

  • налаштування гучності сповіщення «Підвищена небезпека!»;
  • сповіщення, якщо повідомлення «Підвищена небезпека!» перестають надходити;

Фото з сайту Ajax Systems

Інформацію про всі види небезпеки передають відповідальні чергові Цивільного Захисту в військових обласних адміністраціях України. Координацію тривог забезпечують чергові ДСНС.

Щоб отримувати додаткові сповіщення про загрозу, встановіть застосунок «Повітряна тривога» версії 6.0. Якщо застосунок не оновився автоматично, будь ласка, оновіть його вручну або встановіть повторно. Оновлення вже доступне для користувачів iOS, Android.

Скриншоти оновленого застосунку «Повітряна тривога» 6.0

Також розробники випустили окремий застосунок-віджет «Мапа тривог», який можна додати на екран телефона для постійного та зручного моніторингу безпекової ситуації. Віджет можна завантажити за посиланнями для користувачів iOS та Android.

Довідка:

Застосунок «Повітряна тривога» розробили компанії Ajax Systems та Stfalcon за підтримки Міністерства цифрової трансформації України. Його завантажили вже понад 26 млн разів та активно використовують більш ніж 6 млн користувачів. Він став зручним і надійним інструментом інформування про небезпеки в Україні. Наразі можна отримати попередження про ракетні удари, артилерійські обстріли, вуличні бої, радіаційну, хімічну загрози, стихійні лиха та важливі сповіщення від ОВА та Цивільного Захисту України .

Нагадаємо, у Житомирській області з початку великої війни, з 24 лютого 2022 року по 24 лютого 2024 року, повітряну тривогу оголошували 1017 разів. Середня тривалість повітряної тривоги складала 01:12:43. Найдовша тривога була 6 годин та 32 хвилини, а найчастіше російські окупанти тероризували Житомирщину у п’ятницю. По частині дня – з 12 по 18 годину. Всього за 2 роки в області було чутно 46 вибухів. Загроз артобстрілу було 3.

Як повідомляв Житомир.info, 22 січня 2024 року Житомирська ОВА інформувала, що для оповіщення населення в області загалом налічується всього 213 електросирен для оповіщення населення: 135 електросирен централізованого підключення та 78 сирен автономного включення. Інформування населення області про повітряну тривогу додатково здійснюється за допомогою вебзастосунку «Повітряна тривога», у якому зареєстровано понад 900 тисяч користувачів з Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: повітряна тривога застосунок сирена Ajax Systems  
Матеріали по темі