Суспільство

Вогнеборці у Житомирській області проводять профілактичні рейди з БпЛА: на чотирьох паліїв склали адмінпротоколи

11 March 2024, 10:59

У Житомирській області впродовж 9 березня сталася 21 пожежа,13 з яких — це займання сухої трави. Зокрема, на Бердичівщині за добу рятувальники ліквідували 8 пожеж сухої трави, чотирьох паліїв притягнули до відповідальності.

Про це 10 березня повідомляє головне управління ДСНС України у Житомирській області.

«10 березня, рятувальники ліквідували 5 пожеж сухої трави на угіддях. Зокрема, на околиці міста Бердичева, села Марʼянівка Ружинської громади та біля села Лісівка Андрушівської громади на загальній площі 4 га. Також продовжують на відповідних територіях району свою роботу спеціальні рейдові групи, які виявляють порушників-паліїв. Винні особи за спалювання сухої рослинності притягуються до відповідальності згідно із законом», - йдеться в повідомленні.

Також 10 березня вогнеборці повідомили, що за добу ліквідували 21 пожежу, 13 з яких — це займання сухої трави.

«І знову про пожежі в екосистемах — за добу на Житомирщині ліквідовано 21 пожежу, 13 з яких — це займання сухої трави на площі 9,67 га. Також упродовж доби рятувальники приборкали 3 пожежі у господарських спорудах, в одному випадку — автомобіль у приватному домогосподарстві в селищі Народичі, інші виїзди бійців ДСНС пов'язані із гасінням сміття. Теплий період року тільки почався, а рятувальникам вже довелося приборкати 75 (!) пожеж в екосистемах. Їх наслідки — вражаючі — вогнем пройдено понад 53 га території», - повідомляють рятувальники.

Рятувальники у співпраці з поліцейськими, екологічною інспекцією та лісівниками продовжують профілактичні рейди, зокрема і з використанням БпЛА, аби виявляти паліїв сухої рослинності. У вихідні такі патрулювання із залученням представників громад проведені у містах Житомирі, Коростені, на території Звягельської громади та в смт Лугини.

Окрім проведення з власниками присадибних ділянок роз'яснювальної роботи, є й випадки складання на паліїв протоколів про адміністративне правопорушення.

«Нагадуємо, що за самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків передбачена адмінвідповідальність — громадянам загрожує штраф розміром від 3060 до 6120 грн. Зараз, як ніколи, ми повинні берегти довкілля, і бути свідомими у своєму виборі — знищувати його через власну безпечність чи берегти та відроджувати життя, яке вирує довкола. Кожен із нас відповідальний за те, що несе оточуючим, ми маємо право дихати свіжим повітрям», - наголошують вогнеборці.

Нагадаємо, у Житомирі з 8 березня проводять «рейди» проти паліїв сухої рослинності. 9 березня правоохоронні органи, ДСНС та муніципальна інспекція міської ради із залученням дрону виявили декілька порушників, з ними проводили роз'яснювальні бесіди.

Як повідомляв Житомир.info, у селі Ліски Олевської громади 8 березня 2024 року 39-річний чоловік самостійно намагався загасити палаючу суху траву навколо свого обійстя, отримав опіки тіла та загинув.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа палій рейд рятувальник адмінпротокол вогнеборець сухостій  
Матеріали по темі