Місто

​День українського сала: ціни у Житомирі та як правильно вибирати

27 August 2024, 15:28

27 серпня українці відзначають День сала. Ми вирішили дізнатися, які зараз ціни на сало та як його правильно обирати.

«Ціни на сало, в принципі, недорогі. Ціни варіюються від 10 гривень обрізки сала і салко 50 гривень є, і 30 гривень є, і 35, і 150, в залежності від того хто скільки може. Але, в принципі, я вважаю, що це недорого. Якщо можна за 50 гривень купити сало, поїсти, або пожарити шкварку, то, я думаю, що це більш-менш нормально. На осінь взагалі сало йде, але немає людей, геть немає людей на ринку. Дивіться, пустий базар. Тому, мабуть, і ціни немає на сало і на м'ясо», — розповідає продавчиня Інна.

Якісне сало обов'язково має бути обпалене і навіть злегка прокопчене у сирому вигляді ззовні.

«Правильно вибирати сало треба по шкірці. Якщо воно м'яке, треба спочатку спробувати на смак. Саме головне – потрібно, щоб мало смак. І тоненька шкірка, якщо тут буде м'яке, значить буде м'яке кругом. Саме найкраще – це хребтовое сало», — каже Людмила.

«Висмажена шкірка, гарне сальце. Воно буде смачне, молоденьке, хороше. Отак і вибирають люди. Бачите, яке гарнюще», — каже Наталія.

«Дуже люблю сало, дякую. І дякую цьому продавцю, тут беру вже років 20. Сало є сало. На сало і на кожух мода не пропаде ніколи. Кожен день їм сало, тільки по чуть-чуть. І ніякого холестерину немає», — розповіла Надія.

«Ми українці і ми їмо українське сало. І будемо й далі так робити!», — каже Ніна.

«Їм сало з часником, з борщем і з гірчицею іноді», — ділиться Олександр.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня у Житомирській області фіксували зниження цін на яйця, сало та молоко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сало Житній ціна ринок  
Матеріали по темі