Місто

Житомирським учням розповідали про десантників та показували, чим вони знищують ворожу техніку

13 September 2024, 17:15

У житомирському магістраті сьогодні, 13 вересня, для учнів трьох ліцеїв міста провели лекцію. Дев’ятикласникам військовослужбовець розповідав про Десантно-штурмові війська.

«Це дійсно потужний рід військ, який виконує бойові завдання на всіх напрямках. І також ми зробили таку невеличку локацію щодо ручних протитанкових гранатометів, якими наші десантники-воїни знищують за допомогою цих ручних протитанкових гранатометів противника, бойову техніку, а також літаки», – розповідає начальник 25-го гарнізонного будинку офіцерів Десантно-штурмових військ ЗСУ Володимир Артюхов.

Учні уважно слухали десантника, ставили різні питання та з захопленням розглядали експонати.

«Дуже сподобалось, тому що мені реально цікаво дізнатися трошки про те, що відбувається на фронті, за допомогою чого нас захищають хлопці. Мені цікаво було дізнатися, чим збивають шахеди, ракети, літаки. Ми маємо розуміти, що відбувається і цінувати дні спокійні, які нам дають хлопці, і завдяки чому ми зараз можемо піти в музей спокійно роздивитись, подивитись, погуляти на вихідних і так далі», – говорить учениця ліцею №3 Анна.

Кожну локацію та лекцію готували, пов'язавши з Днем міста.

«Основні локації тут наповнені історією від 884 року до сьогодення. Найважливіше те, що ми хочемо донести – історію та культуру нашого міста. На сьогодні ми живемо в умовах воєнного стану і молодь має знати не лише сьогодення, вони мають знати всю історію. Умовно кажучи, столицею десантно-штурмових військ є Житомир, тому популяризуємо для того, щоб молодь, діти знали про те, які наші воїни, які сильні, як вони тримають стрій», – каже начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Колодій.

Відвідати магістрат (вул. Кафедральна, 3) та дізнатись історію Житомира може кожен охочий з середи по неділю з 11:40 до 19:00, включно до 28 вересня.

Нагадаємо, Житомирська міська рада анонсувала в приміщенні магістрату впродовж вересня унікальні виставки та події.

Як повідомляв Житомир.info, у житомирському магістраті 7 вересня 2024 року до Дня міста відзначили почесних громадян та створили експозицію з історично-культурними надбаннями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: магістрат ДШВ лекція учень Артюхов Колодій 
Матеріали по темі