Місто

У Житомирі презентували онлайн-мапу безбар‘єрності громади, міської ради на ній поки немає

17 September 2024, 12:36

Онлайн-мапа безбар’єрності Житомирської громади вже створена та доступна для кожного. Її функціонал представили в межах Майстерні міста.

Про це 17 вересня повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Це важливий інструмент для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення. Позаяк дозволить легко знаходити доступні об’єкти в місті, як-от: заклади освіти, охорони здоров’я, соціальні служби, аптеки, житлові будинки, парки, вулиці та публічні простори», - йдеться в повідомленні.

Як працює мапа?

Користувачі зможуть фільтрувати об'єкти за різними критеріями: наявність пандусів та чи відповідають вони нормам, чи є освітлення входу та вхідні двері шириною не менше ніж 0,9 м, коридори не менше ніж 1,8 м та багато іншого. Кожен об'єкт на мапі супроводжується детальним описом та фотографіями.

Рівень доступності позначається кольором: зелений — об’єкт повністю доступний, блакитний — доступний частково, червоний — недоступний. До того ж, на мапі є кнопка зворотного зв'язку — "повідомити про неточність".

Завдання мапи

По-перше, мешканець громади матиме змогу обрати комфортне для себе місце відповідно до своїх потреб.

По-друге, карта показує реальну картину: як безбар'єрні локації, так і певні проблеми, себто де ситуацію треба виправляти.

Плюс до цього, тут ще й освітня складова: до прикладу, мапа пояснює, чи є певна конструкція пандусом і т. д.

Інтерактивна карта поступово наповнюється та доступна на сайті ГО «ЛУН».

Як повідомляв Житомир.info, 13 травня 2024 року Міністерство цифрової трансформації України презентувало чат-бот, за допомогою якого можна перевірити заклад на безбар’єрність.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: онлайн-мапа карта безбар’єрність мапа безбар’єрності 
Матеріали по темі