Місто

Погодинна подача та підвіз води: як працюватиме «Житомирводоканал» під час можливих блекаутів

4 October 2024, 13:25

У Житомирі розробили кілька сценаріїв постачання містян водою на випадок повного блекауту.

Комунальне підприємство «Житомирводоканал» 4 жовтня розповіло, як працюватиме у разі блекауту.

«Припинення електропостачання: як працює водоканал. У випадку припинення електропостачання на окремих водопровідних та каналізаційних насосних станціях — насосні агрегати під'єднуються до альтернативних джерел живлення (час від початку підключення до відновлення подачі води: від 30 хвилин до 2-х годин). За умови повного блекауту передбачається, що об’єкти КП «Житомирводоканал» працюватимуть від генераторів, а водопостачання здійснюватиметься за таким графіком: з 6-ї години ранку до 9-ї години ранку та з 6-ї години вечора до 9-ї години вечора», - йдеться в повідомленні.

Важливо звернути увагу на те, що водопостачання окремих будинків у місті забезпечується не лише завдяки роботі насосних станцій 1-го, 2-го та 3-х підйомів, а й завдяки роботі підвищувальних насосних станцій, які «підіймають» воду на найвищі поверхи у будинку (кожен такий об'єкт забезпечує стабільним тиском подачі води один або кілька будинків, розташованих поблизу). У нашому місті функціонує 80 «підкачок», які не підключені до генераторів. Саме тому у випадку відсутності електропостачання водопостачання мешканців верхніх поверхів таких будинків буде обмеженим.

«У випадку, якщо з різних причин генератори не працюватимуть (технічні несправності, відсутність палива у місті і т.под.), воду розвозитимуть автоцистерни з водою. До підвозу води в екстрених ситуаціях планується залучити 30 автомобілів, які проводитимуть роздачу води у 71 точці», - розповідає КП «Житомирводоканал».

Графік підвозу води автоцистернами, місця розташування каптажів та колодязів, — можна звантажити, перейшовши за посиланням:

https://vodokanal.zt.ua/.../zabezpecenna-zitomira-vodou-u...

Нагадаємо, 11 вересня у міськраді розповіли як працюватимуть «Пункти незламності» у Житомирі в разі надзвичайних ситуацій.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 26 серпня 2024 року внаслідок масової російської рекетної атаки були відсутні електроенергія та водопостачання. Після відбою повітряної тривоги «Житомирводоканал» під'єднали до генераторів, а в пожежно-рятувальних підрозділах Житомирської області розгорнули Пункти незламності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: блекаут водоканал Житомирводоканал електроенергія енергетика підвіз води погодинна подача  
Матеріали по темі