Події

Житомирське УСБУ зупинило „декоративну” контрабанду

1 June 2007, 10:15

Черговий нелегальний вантаж (цього разу – декоративно-рослинний) затримано нещодавно співробітниками спецпідрозділу Управління Служби Безпеки України в області спільно з працівниками Житомирської митниці.

 Про це повідомляє прес-група УСБУ в Житомирській області

Як свідчать матеріали, ощадливі представники одного з житомирських приватних підприємств під час розмитнення вантажу декоративних рослин, що надійшов до них з Нідерландів, вирішили „дещо” скоротити список ввезеного – а саме на 40 найменувань. Сплативши мито за задекларований ними товар вартістю 16 тисяч гривень та вочевидь вирішивши, що сплаченої суми повинно вистачити на всю партію, „економісти власної кишені" спокійно відправились в напрямку кінцевого пункту призначення. Але далеко від’їхати їм не вдалося: автомобіль „Вольво” з вантажем було зупинено для переогляду, в ході якого в кузові і було виявлено 3075 „зайвих” декоративних рослин в горщиках.

Згідно з експертною оцінкою, вартість незадекларованих рослин становить майже 60 тисяч гривень. При цьому сума несплачених до бюджету митних платежів складає близько 23 тисяч гривень.

Під час повторного огляду було виявлено ще одне прикре порушення чинного законодавства з боку підприємців: частина незадекларованого декоративно-рослинного товару не входить до списку рослин, дозволених для ввезення до нашої держави Головною державною інспекцією з карантину рослин України (а відтак – їх переміщення на територію нашої країни заборонено).

За даним фактом Житомирською митницею складено і направлено до суду адміністративний протокол за ознаками правопорушення, передбаченого статтями 340 („Недекларування товарів, транспортних засобів”) та 355 („Дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати податків і зборів або зменшення їх розмірів”) Митного кодексу України.

На вирок суду, який вирішить їх подальшу долю, чекають також вилучені декоративні рослини, перебуваючи на тимчасовому відповідальному зберіганні.

Що ж стосується співробітника митниці та причин його “неуважності” під час митного оформлення вказаного вантажу, то оцінку його неправомірним діям даватимуть працівники прокуратури Житомирської області, куди були передані відповідні матеріали для прийняття правового рішення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі