Влада

Житомирська облдержадміністрація підписала меморандум з хлібозаводами

19 June 2007, 12:45

У зв’язку з подорожчанням хліба 18 червня голова Житомирської облдержадміністрації Юрій Павленко в Новограді-Волинському провів виїзну нараду-семінар із керівниками хлібозаводів Житомирської області.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

За даними моніторингу, з початку року в області хліб подорожчав у середньому на 8,8 %, або на 18 копійок за один кілограм. Серед причин – подорожчання на 15-20% закупівельної ціни на борошно; зростання середніх роздрібних цін на пальне.

Голова облдержадміністрації повідомив, що кілька разів звертався до Кабінету Міністрів України, зокрема до віце-прем’єр-міністра України В.А.Слаути, міністра КБУ А.О.Клюєва, міністра АПК України Ю.Ф.Мельника й повідомляв про поступове підвищення цін на жито та борошно на регіональному ринку, а також просив здійснити товарну інтервенцію з Держкомрезерву. Першого листа було надіслано 02.02.07.

Станом на сьогодні області з Держкомрезерву України виділено 1600 тонн зерна за ціною, яка нижча від ринкової на 15-20 %.

З метою стабілізації роздрібних цін на хліб та хлібобулочні вироби в торговельній мережі області обласна державна адміністрація підписала Меморандум із керівниками хлібозаводів Житомирщини. Станом на 19 червня цей документ укладено з Сергієм Портянком (ВАТ «Новоград-Волинський хлібозавод»), Владиславом Бєлобровим (Житомирська філія ЗАТ «Золотий каравай») та В’ячеславом Бурлакою (ЗАТ «Бердичівський хлібозавод»). Керівники решти 7 хлібозаводів та 11 хлібопекарень також підтвердили свою згоду укласти такий Меморандум із облдержадміністрацію. Триває процес підписання.

За повідомленням прес-служби, реалізація Меморандуму дозволить забезпечити стабільні ціни на хліб і хлібобулочні вироби, не допустити кризових явищ в хлібопекарській галузі, забезпечити населення області доброякісними хлібобулочними виробами.

Документом передбачено повернення цін на масові види хліба до рівня 1 червня 2007 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі