Політика

Симоненко забув, що саме Янукович скасовував пільги - Павленко

19 July 2007, 10:25

“Симоненко “забув” назвати уряди Януковича, які також скасовували пільги законом про бюджет”, - зазначив у коментарі сайту RAZOM губернатор Житомирщини, член Президії партії “Наша Україна” Юрій Павленко, коментуючи вчорашню заяву лідера КПУ. Як повідомлялося, Петро Симоненко вимагає від Генпрокуратури розслідувати факти невиплати пільг і компенсацій громадянам України Віктором Ющенком, Юлією Тимошенко та Юрієм Єхануровим під час їхнього прем’єрства.

“Симоненко чомусь не говорить, що за помаранчевих урядів мінімальна пенсія досягла рівня прожиткового мінімуму, виплата при народженні дитини зросла до 8,5 тисяч гривень. Державні кошти перестали розграбовуватися кланами, їх нарешті почали повертати людям”, - наголосив Павленко.

“З іншого боку, уряд Ющенка позбавляв пільг не людей, а підприємства, які паразитували в держбюджеті за рахунок наближеності їх власників до годівнички, - підкреслив він. - Людям пільги були замінені адресною допомогою”.

“На жаль, практику дерибану коштів платників податків між кланами прагнув відновити нинішній “антикризовий” уряд. І тільки рішуча позиція Президента, коли він ветував закон про бюджет, коли презентував пакет соціальних ініціатив, не дала можливість "януковичам" діяти в їх найкращих традиціях”, - вважає губернатор.

“Зрештою, подібні рішення ухвалює не Кабінет міністрів, а Верховна Рада. Політикам, як Симоненко, які не змогли за такий довгий час перебування у ВР розібратися в таких елементарних речах, не місце у парламенті”, - підкреслив Юрій Павленко.

razom.org.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі