Суспільство

Пішов з життя колишній начальник УМВС Украини в Житомирській області Борис Самарський

15 October 2007, 13:27

12 жовтня 2007 року пішов з життя Борис Іванович Самарський – ветеран органів внутрішніх справ Житомирщини, генерал-майор міліції у відставці.

Самарський Борис Іванович народився у 1940 році у м.Житомирі. У роки Великої Вітчизняної війни родина Самарських вимушена залишити місто і оселитися у с.Високій Пічі Житомирського району.

1958-го року Борис Самарський вже був випускником десятирічки і пішов працювати водієм у Житомирський ліспромхоз. Наступного року його призвали до радянської армії, а службу ніс на Червонопрапорному Балтійському флоті. Після демобілізації Борис Іванович влаштувався водієм „швидкої допомоги”.

З 1965-го року для Бориса Самарського відкрилась нова сторінка життя – той тернистий, але такий бажаний процес становлення справжнього правоохоронця. Саме в цей час Борис Іванович іде працювати в органи внутрішніх справ – в Житомирську обласну Державтоінспекцію.

Борису Івановичу вдалося закінчити й Вищу школу МВС Радянського Союзу в м.Києві. Вища освіта стала другою надійною сходинкою до кар’єрного росту та формування особистості. Б.І. Самарського призначено заступником начальника Ружинського райвідділу УМВС по оперативній роботі, а через 3 роки – начальником Житомирського районного відділу міліції. З 1988-го Борис Іванович – заступник начальника обласного Управління внутрішніх справ. А з 1992-го за рішенням колегії МВС він очолив УМВС України в Житомирській області.

 У 2000-му році генерал-майор міліції Б.І. Самарський пішов на заслужений відпочинок, залишивши по собі надійних і вмілих своїх вихованців і наступників.

35 років свого життя віддав сивочолий генерал службі народові України. Багато хто з ветеранів та діючих співробітників ОВС називали Бориса Івановича батьком та вчителем за його щире серце, мудру пораду та відданість своїй нелегкій справі. Йому завдячують як ветерани органів внутрішніх справ, хто мав честь працювати під чуйним керівництвом Б.І. Самарського, так і діючі співробітники ОВС Житомирщини, хто пройшов школу Бориса Івановича –школу витримки, волі, честі й справедливості.

Колегія  УМВС України в Житомирській області  та  особовий склад органів і підрозділів ОВС з глибокою скорботою сприйняли звістку про передчасну смерть мудрого керівника, організатора, порядної людини, доброго товариша і колеги.

Глибоке співчуття висловлюємо близьким та рідним померлого.

Колегія УМВС України в Житомирській області

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі