Культура

У Житомирі представили фільм \"Той хто пройшов крізь вогонь\"

9 February 2012, 14:55

У Житомирі побували творці першого за довгий час, знятого в Україні і на українські гроші повнометражного фільму "Той хто пройшов крізь вогонь".

Митці зустрілися із журналістами в пабі "Чако", звідки вчора, 8 лютого, велася пряма трансляція на Житомир.Info. У зустрічі взяли участь виконувач головної ролі Дмитро Лінартович та генпродюсер Володимир Філіппов.

Зйомки картини та випуск його в прокат коштував близько $2 млн., з них половина - державні гроші. Фільм розповідає про долю хлопця з Полтавщини, Івана Додоки, який стає радянським військовим льотчиком, Героєм Радянського Союзу. Але доля складається так, що йому доводиться пройти німецький полон, радянські табори, і врешті-решт волею долі потрапити до Канади, де він стає вождем тамтешнього індіанського племені.

Режисер Михайло Іллєнко зняв кіно, схоже за змістом на авторське, але при цьому подане як фільм для масової аудиторії. Прокат передбачений теж досить широкий: картина стартує дюжиною копій і буде показана у всіх великих містах країни.

Творці фільму кажуть, стрічка багато в чому продовжує традицію українського поетичного і містичного кіно 1960-х. Крім льотчика, що вміє ставати вовком, є ще провидці і люди, які розуміють мову тварин.

До речі, фільм "Той хто пройшов крізь вогонь" відсьогодні можна переглянути в кінотеатрі «Україна».

Час сеансів: з 09 до 13 лютого: 11:40; 15:20; 20:50

Ціна квитків вагається від 25 до 30 гривень залежно від часу доби, - повідомляє Афиша Житомира.

Подробиці зустрічі митцями дивіться на відео:

 Ось так фільм зустрічали у Київському кінотеатрі "Жовтень":

Житомир.Info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі