Політика

Депутати від опозиції ініціювали виділення з Житомирського обласного бюджету 100 тис. грн. на дитсадок

16 March 2012, 16:46

За наполяганням фракції «Фронт Змін» та «Батьківщина» у Житомирській обласній раді бюджетна комісія сьогодні на своєму засіданні ухвалила рішення спрямувати 100 тисяч гривень на потреби дитячого садка у селищі Новогуйвинське Житомирського району.

«Ми наполягли на тому, щоб депутати відмовились витратити 100 тисяч гривень на висвітлення депутатської діяльності, а замість цього спрямували кошти до Новогуйвінського дитячого садка на придбання меблів», - повідомляє голова Житомирської обласної організації партії «Фронт Змін» Геннадій Зубко.

За словами депутата обласної ради, рухати питання виділення коштів розпочала депутат Житомирської районної ради від партії «Батьківщина» Тетяна Парфентєва.

«У Новогуйвинському дитсадку загалом є 12 груп. Проте, повноцінно працює лише 10 з них. Одну групу переобладнали під спортивний зал, а одна  - пустує. При цьому, групи в дитсадку перевантажені. Замість 25 дітей в групах виховується по 28, а в ясельній групі замість 15 доглядають аж за 23. Керівництво дитсадка впродовж 5 років зверталось з проханням збільшити штат працівників та дати можливість відкрити ще одну групу. Проте, весь час отримували відповідь: «немає коштів»», - розповідає Тетяна Парфентєва.

За словами депутата районної ради, нею були написані звернення до районної ради, управління освіти облдержадміністрації та обласної ради. І лише після винесення депутатом обласної ради від партії «Батьківщина» Олегом Білецьким питання на бюджетну комісію та при підтримці голови фракції «Фронт Змін» Геннадія Зубка було досягнуто позитивного результату.

«Взагалі, згідно розрахунків, для повноцінного функціонування групи необхідно 131 тисячу гривень. Сьогодні після тривалого обговорення на бюджетній комісії було перенаправлено 100 тисяч. Я вважаю, це суттєвий результат», - говорить депутат Житомирської обласної ради від партії «Батьківщина» Олег Білецький.

Залишається додати, що після ухвалення проекту рішення сьогодні на бюджетній комісії, його буде винесено на чергову сесію Житомирської облради, яка відбудеться 22 березня 2012 року і депутати підтримають виділення 100 тисяч гривень для дітей Новогуйвинського.

Прес-центр Житомирської обласної організації партії «Фронт Змін»
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі