Політика

Лідер житомирського «Фронту Змін» Геннадій Зубко: Реальний рівень інфляції становить 30 %

20 March 2012, 13:10

20 березня в Житомирі відбулась прес-конференція депутата обласної ради, лідера територіальної організації «Фронт Змін» Геннадія Зубка.

На прес-конференції Геннадій Зубко доповів про зміни до бюджету, які були запропоновані на бюджетній комісії обласної ради, та повідомив про те, що завдяки депутатам від «Фронту Змін» вдалося зняти з розгляду наступної сесії облради проекту рішення про затвердження Тимчасового положення про землю.

Також Геннадій Зубко розповів про ініціативу лідера «Фронту Змін» Арсенія Яценюка, який планує внести на розгляд Верховної Ради законопроект щодо збільшення соціальних виплат та заробітних плат. Даний документ передбачає термінове приведення показників прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати до реальних розмірів, зокрема, про збільшення їх на 30%.

Геннадій Зубко зазначив, що таке збільшення прожиткового мінімуму значно відрізнятиметься від того, що заплановано Кабміном.

«Якщо порахувати, то люди зможуть отримати не на 5-20 грн. більше, а їхні пенсії та зарплати зростуть на 250-400 грн. Показник у 30% був вибраний не випадково – саме таким є реальний рівень інфляції в Україні. Де знайти кошти на підвищення прожиткового мінімуму? Усе дуже просто - ми виступаємо за те, щоб привести витрати на утримання апарату влади до рівня 2009 року і перенаправити надлишок на соціальні потреби. Якщо зараз мова йде про те, що усім нам треба затягнути пояси, то давайте почнемо це робити з тих людей, хто приймає такі рішення», - сказав Геннадій Зубко.
 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі