Суспільство

Рік навчання житомирським студентам обходиться у 19 тис. гривень

22 March 2012, 09:00

24 березня в Житомирі відбувся круглий стіл студентів та депутатів від ВО «Свобода» на тему «Студентські будні: проблематика і шляхи вирішення».

На зустрічі були присутні студенти Житомирського державного університету ім. І.Я. Франка, Житомирського державного технологічного університету, Житомирського національного агроекологічного університету та Житомирського кооперативного коледжу бізнесу та права. Під час круглого столу були порушені питання щодо поліпшення умов для навчання у вищих навчальних закладах та висвітлено проблеми студентства.

Як повідомили Житомир.info організатори круглого столу, серед проблемних питань студенти відзначили: зменшення розміру стипендій; збільшення плати за навчання та проживання в гуртожитках; невиконані обіцянки керівництва вищих навчальних закладів щодо покращення умов навчання та проживання; крадіжки майна студентів на території ВНЗ; тиск на працюючих студентів; корупція у ВНЗ; відсутність студентського дозвілля.

Окремо зверталася увага на відсутність гарячої води у гуртожитку № 4 Житомирського державного університету І.Я. Франка та жахливі антисанітарні умови у  гуртожитку Житомирського кооперативного коледжу бізнесу та права.

Під час спілкування було підраховано середню плату студента за навчання, враховуючи сплату за гуртожиток та інші послуги. Зі слів студентів, рік навчання у виші в середньому обходиться в 19070 гривень, при стипендіях в розмірі 450-950 гривень.

В результаті круглого столу було узгоджено резолюцію та сформовано низку спільних заходів для вирішення проблем студентства.

Фото прес-служби Житомирської обласної організації ВО «Свобода»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі