Політика

«Фронт Змін» на сесії міськради вимагатиме відмінити ліфтові картки в Житомирі

26 March 2013, 13:20

Повністю відмінити ліфтові картки планують депутати Житомирської міської ради від «Фронту Змін». Проект відповідного рішення було зареєстровано вже на чергову сесію, яка відбудеться у четвер, 28 березня.

«Ліфтові картки себе пережили, вони були введені тоді, коли в місті були проблеми із погашенням заборгованості за комунальні послуги. Зараз же рівень розрахунків житомирян за «комуналку» значно вищий,майже 90% мешканців міста справно усе сплачують. Тому і вартість користування ліфту має входити до комунальних платежів. 25 копійок за одну поїздку – це дуже висока і необґрунтована ціна. Наша фракція у міській раді ініціювала питання повної відміни карток і переходу на абсолютно нову для Житомира систему роботи ліфтового господарства», - коментує проект рішення про відміну карток депутат Житомирської облради від «Фронту Змін» та член виконавчого комітету міської ради Сергій Сухомлин.

Відповідно до проекту рішення «Про комплекс заходів щодо зміни порядку утримання та управління ліфтами у житловому фонді Житомирської міської ради», який розробила та зареєструвала команда «Фронту Змін», міська рада за три місяці має провести конкурс на те, хто буде обслуговувати ліфти житомирян. І тільки після проведення конкурсу, визначення переможців, можна знімати карткові апарати і враховувати плату за ліфт у комунальні платежі. За таким принципом зараз працює ліфтове господарство у більшості міст України.

У випадку, коли ліфтові картки будуть відмінені, плата за ліфт буде нараховуватись у залежності від квадратних метрів. Якщо зараз родина із чотирьох людей у середньому витрачає на картки до 90 гривень у місяць, то без картки вартість користування ліфтом буде від 11 до 25 гривень з квартири.

«У Вінниці обслуговуванням ліфтів займаються три компанії, одна із них комунальна, а дві – приватні. Комунальне підприємство у Вінниці займається і капітальним ремонтом ліфтів, це здешевлює вартість послуг. Ми вивчили досвід міст-сусідів, і переконались, що Житомир також може піти цивілізованим шляхом і відмінити картки. Такого ноу-хау немає в інших обласних центрах. Влада каже про те, що населення не хоче відмовлятись від карток. Але я не вірю, що люди хочуть сплачувати у 5-8 разів завищену плату за користування ліфтом», - переконаний Сергій Сухомлин.

Проект рішення щодо відміни карток буде розглянутий на найближчій сесії міської ради у четвер, 28 березня.

«Фронт Змін» буде наполягати на персональному голосуванні, аби оприлюднити список тих депутатів, які не захотіли відміняти ліфтові картки у Житомирі.

Прес-служба Житомирської обласної організації політичної партії «Фронт Змін»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі