Політика

Сергій Сухомлин: Якщо влада не збільшить фінансування на 10%, діти не матимуть якісної їжі

19 August 2013, 11:34

Депутати від фракції «Фронт Змін» Сергій Сухомлин та Володимир Михалець пропонують збільшити на 10% суму коштів, передбачених на харчування однієї дитини в дитсадках, за рахунок міського бюджету. Вони підготували та зареєстрували відповідний проект рішення.

«Це дозволить купувати більше продуктів й відповідно на 100% виконати натуральні норми харчування, які сьогодні не виконуються. Міській владі й чиновникам із управління освіти давно час звернути увагу на те, як ми годуємо дітей. Наші діти не отримують 100% натуральних норм харчування насамперед через неправильну фінансову політику. Якщо міська влада перестане витрачати бюджетні кошти на ремонти кабінетів та незрозумілі проекти, ми зможемо покращити ситуацію з харчуванням дітей. На суми, які зараз виділяються, неможливо закупити якісні харчі в достатній кількості», – переконаний Сергій Сухомлин.

Депутати від фракції «Фронт Змін» вже давно вивчають ситуацію із дитячим харчуванням у дошкільних навчальних закладах. Сергій Сухомлин побував у дитячих садках Житомира, поспілкувався із завідуючими та батьками.

«Вивчивши нормативні документи, ми переконалися: якщо збільшимо фінансування на 10%, це дозволить виконувати натуральні норми харчування», – розповів депутат.

Довідкова інформація:

Згідно з інформацією про виконання натуральних норм харчування дітей, наданою виконкомом Житомирської міської ради, за червень 2013 року вихованці дитсадків отримали лише 25% від норми свіжих фруктів, 30% сметани, 70% овочів, риби та рибопродуктів, 80% м’яса та яєць. Зовсім не отримали – твердого сиру, соків та меду.

Після втручання депутатів від «Фронту Змін» у липні 2013 року ситуація поліпшилася. Діти отримали 80% овочів, 75% фруктів, з’явилися соки – щоправда, лише 20%. Проте риба, сметана, м’ясо, яйця залишилися на тому ж рівні. В липні діти так само не бачили твердого сиру.

Згідно до постанови «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» кошти в бюджет закладені в обсязі 80%. Так, на харчування однієї дитини ясельного віку в день виділяється 7,70 грн., дошкільного віку (3–6 років) – 11,70 грн., на дитину санаторної групи – 14,80.

Прес-служба фракції «Фронт Змін» у Житомирській міській раді

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі