Суспільство

У Житомирі поки що не вирішили, як будуть ділити транспортну субвенцію на наступний рік

6 November 2013, 17:21

Як у 2014 році в Житомирській області буде розподілена транспортна субвенція, поки що невідомо, однак спеціально створена робоча група має визначитися з методикою її розподілу уже найближчим часом.

Про це Житомир.info розповів Микола Дейсан – заступник голови Житомирської облдержадміністрації, який очолює робочу групу з питань розробки методики розподілу субвенції з надання пільг на послуги зв'язку та компенсацію пільгового проїзду.

«Робоча група розділилась на дві частини: перша - та, яка розуміє, що треба підтримати ТТУ, інша переконана, що підтримки потребують перевізники на місцях. Група створена, аби були озвучені і почуті різні думки та пропозиції, тож шукаємо компроміс», - каже Микола Дейсан.

За його словами, 4 листопада робоча група на своєму засіданні розглянула дев’ять варіантів розподілу субвенції.

«Було опрацьовано вісім пропозицій щодо розподілу субвенції, а в ході засідання робочої групи заступник мера Житомира вніс ще й дев’ятий варіант. Одна із пропозицій влаштувала майже всіх, окрім ТТУ, адже, за її умовами, трамвайно-тролейбусне управління отримає на 3,5-5 млн. грн. менше, ніж хотілося. Тож поки що про остаточний варіант говорити зарано. 11 листопада буде чергове засідання робочої групи, де ми, я думаю, дійдемо згоди», - поінформував Дейсан.

Він також акцентував на соціальній значущості Житомирського трамвайно-тролейбусного управління.

«Є реалії: у кожному тролейбусі їде 70% пільговиків, а в автобусі – по одному. На мою думку, жоден перевізник у районах не перевозить стільки пільговиків, як ТТУ», - наголосив Микола Дейсан, а також додав, що на місцях незаконно припинили пільгове перевезення пасажирів, і у багатьох випадках це сталося з волі мерів.

Заступник директора департаменту фінансів Житомирської облдержадміністрації Вадим Турський у телефонній розмові з Житомир.info розповів, що сума субвенції на 2014 рік поки що невідома.

«Проекту бюджету на наступний рік поки немає. Так, у 2013 році державна субвенція на надання пільг з послуг зв'язку, інших передбачених законодавством пільг та на компенсацію пільгового проїзду окремих категорій громадян для Житомирської області складала 51,8 млн. грн. Скільки буде на 2014 рік – передбачити неможливо», - поінформував Турський.

Він також розповів, що на засіданні робочої групи звучала пропозиція віддати 50% субвенції для ТТУ.

«Була пропозиція від ТТУ дати їм 50% субвенції, але ж ми не ділимо кошти по підприємствах. Наразі робоча група лише розробляє методику розподілу державної субвенції по бюджетах», - пояснив Вадим Турський.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до розпорядження губернатора Сергія Рижука, у Житомирській облдержадміністрації створили робочу групу з розробки методики розподілу між місцевими бюджетами субвенції з держбюджету на перевезення пільговиків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі