Політика

Доброчинну справу Геннадія Зубка по допомозі 95-й бригаді підтримують народні депутати

16 September 2014, 09:43

Народний депутат України Дмитро Андрієвський відгукнувся на заклик допомогти з лікуванням після важкого поранення в зоні АТО відомого героя-житомирянина Юрія Весельського.

У п’ятницю, 12 вересня разом з Григорієм Плевако - координатором громадської приймальні Геннадія Зубка по допомозі 95-їй бригаді, Дмитро Андрієвський відвідав Юрія Весельського у Головному військовому клінічному госпіталі у Києві.

Народний депутат поспілкувався щодо необхідного лікування та реабілітації Юрія з заступником начальника госпіталю Геннадієм Пєровим. Юрію потрібен сучасний протез. Частину коштів для його виготовлення зібрали волонтери, решту витрат бере на себе Дмитро Андрієвський. Також він пообіцяв, що бере шефство над нашим житомирським героєм.

 «Багато моїх виборців, наших громадян захищають територіальну цілісність України, і я не міг стояти осторонь. З початку АТО ми підтримуємо нашу армію і саме на сході я зустрів хлопців з 95-ї. Підтримка наших збройних сил для мене це не просто обов'язок, це велика честь», - сказав Дмитро Андрієвський.

Варто додати, що з початку військових дій на Сході України Дмитро Андрієвський разом зі своїми друзями та помічниками постійно їздять до зони АТО, аби особисто спілкуватись з військовими та надавати необхідну допомогу. Минулого тижня Дмитро Андрієвський вивозив поранених. Саме в зоні АТО народний депутат від військових дізнався про героїчні вчинки житомирських десантників і вирішив долучитися до допомоги 95-й бригаді, яку з травня місяця збирають і доправляють на схід за ініціативи першого заступника Глави Адміністрації Президента України Геннадія Зубка та першого заступника Житомирського міського голови Сергія Сухомлина. Саме Дмитро Андрієвський допоміг придбати необхідні запчастини для ремонту БТРів для 95-ї бригади, а також придбав і передав для потреб військових джип 4х4.

 «Єдиний шлях виходу із ситуації на Сході – це мирний план. Житомирські десантники героїчно боронять нашу державу і стоятимуть до перемоги. Можна лише привітати і подякувати кожній людині за допомогу нашим героям, нашій 95-ій бригаді. Щиро дякую за підтримку однодумцю, колезі по «Блоку Петра Порошенка» Дмитру Андрієвському та всім небайдужим людям, які підтримують військових та їх родини», - говорить Геннадій Зубко.

 Дійсно до допомоги долучаються тисячі людей, житомирські підприємці та виробничники, священики різних конфесій, вчителі, лікарі; долучились львівські колеги Майстерні шоколаду, що у Житомирі та київські виробничники. Моральний дух військових підтримують діти малюнками та артисти концертами. А нещодавно до допомоги долучились кримські підприємці, які допомогли зі спорядженням, але із зрозумілих причин не афішують свої імена. 

Григорій Плевако ще раз нагадує  історію героя Юрія Весельського і розповідає, що  20-річний військовослужбовець з 4-ї роти 95-ї окремої аеромобільної бригади Юрій Весельський 22 червня цього року отримав важке поранення в зоні проведення антитерористичної операції. Того дня разом з однополчанами Юрій супроводжував танк. Його БТР йшов першим і прийняв на себе удар РПГ. Снаряд «прошив» БТР наскрізь. Головний удар прийняли на себе Юрій та його командир. Воїну снарядом пошкодило обидві ноги. Герой зміг самостійно перетягнути ноги, чим врятував собі життя. Після цього він зумів вивести БТР із зони обстрілу. Лікарі змушені були ампутувати Юрію праву ногу. Він потребує термінового лікування за кордоном, що дозволить встановити протез та врятувати ліву нижню кінцівку. Батько Юрія також бере участь в АТО. Мама зараз доглядає і підтримує сина. За Юрія вболівають всі житомиряни.Указом Президента України 3 серпня 2014 року солдата Весельського нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

Зранку у неділю, 14 вересня, Юрій Весельський у супроводі батька вилетів на лікування та реабілітацію до Італії.

Прес-служба Геннадія Зубка

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі