ДОПОМОГА

Пораненого бійця новоград-волинської бригади у шпиталі відвідує його дівчина – волонтер з Луганської області

6 March 2015, 15:15

Бійця новоград-волинської 30-ї механізованої бригади Олексія Кондратенка з Малинського району Житомирської області у львівському військовому шпиталі підтримує його дівчина – волонтер з Луганської області.

Про це, посилаючись на волонтера громадської організації «Малинщина» Тетяну Левкову, яка відвідувала у шпиталі своїх поранених земляків, повідомляє сайт ІнфоМалин.

30-річний військовослужбовець лікується у відділенні нейрохірургії Військово-медичного клінічного центру Західного регіону у Львові.

«З Олексієм весь час знаходиться його кохана дівчина з Луганської області, яку він зустрів під час служби. Вона - місцевий волонтер, допомагала нашим бійцям, і вона не одна там така», - пише видання, резюмуючи: значить, і в цьому регіоні є патріоти свої Батьківщини.

Як повідомляв Житомир.info, Олексій круглий сирота, пішов воювати добровольцем і до поранення служив в новоград-волинській 30-й механізованій бригаді.

Трагедія сталася під Щастям. Захисник отримав тяжкі поранення: йому відірвало ліву руку по лікоть, осколки від снаряду потрапили в живіт і потилицю. Операцію на черевній порожнині вже зробили, а от уламок снаряду із потилиці витягнути не беруться - потрібен більш кваліфікований спеціаліст.

Олексія врятував львів’янин, винісши його, тяжко пораненого, з поля бою на своїх плечах.

Олексій Кондратенко

Також у цьому госпіталі є двоє його земляків - це Сергій Кисіль з Малина, у якого вогнепальне поранення, та Андрій Костюченко  (24 роки) зі села Слобідка Малинського району, у нього перелом обох ніг. Ці мужні хлопці також служили в 30-й бригаді.

Тетяна Левкова була вражена підтримкою і увагою до захисників з боку медичного персоналу, священнослужителів та простих львів’ян.

«Одна жінка подарувала нашому Олексію планшет, в його палаті поставили «плазму», щоб хлопці не сумували. Їх водили до Архикатедрального Собору святого Юра, куди привезли на певний час Нерукотворний Образ Господа Ісуса Христа. Черга до собору була величезна, люди в ній стояли по 4 години, щоб доторкнутися до Образу. Але хлопців з госпіталю пропустили без черги, щоб ті змогли помолитися», - цитує видання слова волонтерки.

Збір коштів на лікування Олексія Кондратенка продовжується.

Картка ПриватБанку Олексія Кондратенка - 5168 7572 8611 2877.

На благодійних рахунок ГО "Малинщина" на лікування Олексія вже перераховано близько 35 тис. грн., - повідомила Житомир.info Тетяна Левкова.  

«Львівський завод виготовить для бійця безкоштовний протез, щоб звикла рука. Однак для придбання висококласного сучасного протезу, який замінить Олексію втрачену руку, необхідно близько 870 тис. грн.», - повідомила волонтер.

На фото - ще один пацієнт шпиталю, львів’янин, 25-річний Руслан Філіпсонов, кошти на лікування якого 4 місяці тому збирали малинські волонтери, його мама та волонтер Тетяна Левкова. Фото ІнфоМалин

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі