ДОПОМОГА

Житомирський боєць ДУК «Правий сектор» у 20 років втратив ногу, але все одно хоче повернутися у військо

17 June 2015, 15:36

Розвіднику 5-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу «Правий сектор»  Володимиру Васяновичу з Житомира нещодавно відірвало ногу в зоні АТО поблизу Донецька, і він знаходиться у важкому стані.

Про це йдеться на офіційній сторінці ВКонтакті ДУК «Правий сектор».

 «10 червня при виконанні бойового завдання в зоні АТО поблизу Донецька був важко поранений розвідник 5-го окремого батальйону ДУК ПС Шуруп. Він втратив ліву ногу, підірвавшись на ворожій міні. Шурупу 20 років. Хто завгодно може претензійно заявляти: «Та що він там забув, він має навчатись, ходити на побачення і т.д.». Але Шуруп пішов на війну. Свідомо. За його плечима Майдан, штурм Карлівки, Авдіївки, Савур-Могили, Красногорівки, оборона Пісків. Близько 30 днів тривала його ротація в Донецькому аеропорту. Там він втратив не одного побратима. На його рахунку також не один десяток успішно виконаних диверсійно-розвідувальних операцій. Ну як вам його послужний список? 20 років все ж таки.
Шуруп не вважає свої дії героїчними, більше того, його безмежно дратують усілякі можливі дифірамби його персоні. Хопець воює більше року. Воює професійно. Затято. Ну і так, з нормальною дозою чорного гумору. Колись Чорний казав, що Шуруп разом зі своїми друзями і бойовим побратимами КПД, Хмелем і Опєром утворюють «круту, божевільну, відірвану банду, з якою приємно звертати гори». Але зараз Шуруп втратив ногу. Це добряче підірвало бойовий дух усієї розвідки. Але сам хлопець каже, що витеше собі кінцівку з дерева і вони продовжать воювати, як і раніше», - пишуть друзі Шурупа.

Автори повідомлення кажуть, що жаліти бійця не треба в жодному разі, краще йому по-людськи допомогти.

«Медики його стан оцінюють як важкий, але загрози життю на даний момент немає. Попереду довготривале важке лікування. Лікування, що в обов’язковому порядку потребує протезування та реабілітації за кордоном. На жаль, його сім’я не в змозі це собі дозволити. А Вова заслуговує на повноцінне майбутнє. На базі 5-го батальйону поруч кімнати Шурупа стоїть його велосипед. Кожен з нас може допомогти хлопцеві знову на ньому кататись, знову грати футбол (що він робить першокласно) і просто нормально жити», - йдеться у повідомленні.

Номер карти ПриватБанк 5168 7556 0123 7346 на ім’я Васяновича Володимира Олександровича.

Фото - ВКонтакті

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі