Суспільство

На полігоні під Житомиром британці навчають українських військових

18 March 2016, 12:32

На полігоні під Житомиром кілька десятків британських інструкторів проводять підготовку українських військових навчального центру ВДВ. Впродовж трьох тижнів британці вчитимуть українських інструкторів високомобільних десантних військ воювати на різних місцевостях, вогневій підготовці, проведенню контратак та виживанню.

«Ми тут в України для того, щоб допомогти підготувати українські збройні сили, ми вчимо тактиці, як діяти у міській місцевості, це включає те, як заходити в будівлі, як ми обороняємо будівлі і патрулюємо територію», – розповідає представник Британської групи військових інструкторів Карл Тейлор.

«Декілька днів ми проходили навчання з британськими інструкторами, вивчали в основному оборонні дії в міській місцевості, частково захоплювали тематику контратак і все, що з цим пов'язано. Їхній контингент був в Іраку. Тобто вони мали можливість набратися бойового досвіду, щоб згодом передавати його своїм бійцям, бійцям інших держав. Маючи відповідний досвід в АТО нам би було звісно легше», – говорить військовослужбовець ЗСУ Владислав Глембоцький.

По завершенню навчань – українські інструктори, які пройшли курс британського вишколу повернуться у свої частини, де будуть передавати досвід.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі