Діалоги

«Діалоги» на Житомир.info: новий начальник поліції – про своє минуле, бурштин та ситуацію на кондитерській фабриці

30 May 2016, 12:00

На минулому тижні в Житомирі перший заступник голови Національної поліції України Вадим Троян представив нового керівника головного управління Національної поліції в Житомирській області. В’ячеслав Печененко – учасник бойових дій на сході України, служив у добровольчому формуванні особливого призначення в структурі МВС України «Дніпро-1». Новопризначений начальник обласної поліції погодився дати інтерв’ю Житомир.info.

Раніше керівництво поліції рідко йшло на контакт. Звісно, можна було взяти інтерв’ю при фізичній можливості, або отримати необхідну для публікацій інформацію через речників та прес-службу. Але живого спілкування один на один ще не було. Скажіть, ваша згода дати інтерв’ю саме у такому форматі - це ще один крок до реформування правоохоронної системи?

По-перше, всі знають, що після прийняття закону України «Про Національну поліцію України» почалась реформа правоохоронної системи. І враховуючи те, що я, можна сказати, не із системи тої старої, то для мене це нормальне явище: спілкування, відкритість і подальша співпраця з громадськістю та всіма категоріями населення та місцевими керівними структурами. Як державних так і місцевих органів влади. Коли я був представлений особовому складу та громадськості, я одразу наголосив на тому, що я відкритий, я готовий слухати проблемні питання, вирішувати їх і працювати в новому напрямку, в плані реформи нашої нової правоохоронної системи.

Що змусило вас піти в ряди першого добровольчого формування особливого призначення в структурі МВС України?

Я закінчував службу у внутрішніх військах МВС України, хоч це і військовий підрозділ, але він був в правоохоронній системі. І як тільки почав формуватися добровольчий підрозділ у складі МВС, то було прийняте рішення, бо на мою землю прийшов ворог. І я, як людина, яка приймала присягу на вірність народу України, прийняв рішення повернутись на службу, допоки наша земля не буде очищена від ворога. Але, враховуючи те, що керівництво МВС та Національної поліції прийняло рішення про те, що я маю продовжувати службу вже в рядах поліції, не військового формування, то рішення міністра та голови поліції я прийняв і сказав, що буду служити, поки буду корисним для України.

Надзвичайно великою проблемою на півночі нашого регіону є видобуток бурштину. Що робити з цим, чи є у вас якісь припущення, як можна припинити те, що відбувається?

Про всі проблемні питання ще перед призначенням мене повідомило керівництво міністерства та національної поліції. Про них я трохи ознайомлений після ознайомлення з ситуацією в області. Буде складений план вирішення цих питань, але про всі дії я повідомлю громадськості трохи пізніше.

Тобто, можна розраховувати, що ситуація з видобутком бурштину буде якимось чином вирішуватись?

Не тільки з бурштином. Є дуже багато питань в області, які потребують вирішення. Це і ліс, це і господарські спори на підприємствах в області і фермерських господарствах, це і події з перекриттям траси. Всі ці питання будуть вирішуватись як мною, так і місцевим керівництвом області і міст для того, щоб ми розвивались далі.

Повне інтерв’ю дивіться у нас на сайті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі