ДОПОМОГА

Житомирських бійців з інвалідністю запрошують на спортивні тренування в «Інваспорт»

9 June 2016, 15:14

Учасники АТО, які стали інвалідами, мають можливість зайнятися спортом у Житомирі і взяти участь у наступній Паралімпіаді (Олімпіаді для людей з обмеженими можливостями).

Про це 8 червня на засіданні стосовно участі житомирських спортсменів в ХХХІ Олімпіаді у Бразилії говорив директор Житомирського регіонального центру «Інваспорт» Юрій Панасюк.

«Зазначу, що в останні роки зменшується кількість інвалідів серед дітей, однак, на жаль, збільшилася кількість інвалідів, які прийшли з війни. І зараз моє головне завдання як керівника центру «Інваспорт» - залучити їх до занять спортом, щоб вони могли адаптуватися. Люди без кінцівок здобувають перемогу у триатлоні, на собі тягнуть гоночний велосипед. Наші бійці ще поки не готові до цього. Їхнє завдання, знаю і бачу по них, - землю отримати, освіту якусь, адаптуватися в суспільство, подолати психологічні стреси. Але майбутня Олімпіада і Паролімпіада для них – це можливість не загубитися в житті і досягти успіху. Є багато таких видів спорту, як дзюдо, стрільба, настільний теніс», - сказав Юрій Панасюк.

Керівник центру розповів також, що у 2016 році до програми Паралімпійських ігор вперше включені змагання з паратриатлону.

«Кандидати на участь в Паралімпійських іграх від Житомирської області поки ще не здобули ліцензій. Це Степаненко Володимир, який посів 11 місце на чемпіонаті Європи в Лісабоні, та Савченко Альона -  вісімнадцята в олімпійському рейтингу, зайняла восьме місце на тому ж чемпіонаті", - розповів Панасюк. 

З його слів, обоє спортсменів не мають однієї руки. 

Керівник центру інваспорту також розповів про високі досягнення житомирських паралімпійців та дефолімпійців (нечуючих спортсменів).

«Починаючи з 1997 року і закінчуючи роком проведення останньої Дефолімпіади в 2013 році, Житомирська область нижче 3 місця не опускалася. У Житомирі є 4 орденоносця, повні кавалери Ордена «За мужність». Це ті спортсмени, які здобували нагороди за отримання 1 чи 2 місця на Дефолімпійських іграх. Усі – заслужені майстри спорту, які представляють нашу область на світовому Олімпі. Це Завірюха Ігор, Олег Антонюк, Леонід Дейнека, Сергій Дем’янчук, Цимовський Ігор, Ірина Ковальчук. В минулому році житомирський інваспорт серед дітей вийшов на перше місце в своїй групі, а серед всіх областей наші діти стали четвертими», - повідомив Юрій Панасюк.

За інформацією управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації, Житомирський регіональний центр «Інваспорт» розміщений за адресою пров. Парковий, 4, спортивний комплекс УТОГ, начальник центру – Юрій Олександрович Панасюк. Телефон для бажаючих записатися на фізичну реабілітацію у спортивних секціях - 37-05-74.

Як повідомляв Житомир.info, 8 червня у Житомирській ОДА назвали прізвища спортсменів, які представлятимуть область на Олімпіаді-2016.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі