ДОПОМОГА

Майору з Житомира Олександру Петраківському, який повільно виходить з коми, збирають кошти на лікування за кордоном

15 June 2016, 10:32

«Він віддав свого шолома пораненому бійцю, а вже за мить йому самому в голову влучили осколки від набоїв. І навіть тоді 26-річний капітан Олександр Петраківський, стікаючи кров’ю, і далі тягнув у прихисток свого сержанта. Він врятував бійцю життя, але сам тепер у комі», - так починається сюжет на каналі СТБ про житомирянина Олександра Петраківського, капітана (а нині майора) 8 полку спецпризначення міста Хмельницький.

20 липня 2014 року він отримав осколкове поранення голови. Переніс декілька операцій, два мікроінсульти, набряк мозку.

28-річного майора вже кілька тижнів намагаються повернути до життя у львівському шпиталі. Лікарі кажуть: стан бійця покращується, є елементи виходу з коми, але це процес тривалий, може розтягнутися на кілька місяців. Важливий кожен день.

Майже місяць під стінами шпиталю чергують батьки Олександра, теж військові. Батько каже: сина рекомендують терміново відправляти на лікування та реабілітацію за кордон.

З переліку клінік - Польща, Німеччина, Ізраїль. Вартість лікування перших 6 тижнів – 150 тисяч євро, документи вже готові. У бійця є дружина та 6-річна донька Настя.

Як повідомляв Житомир.info, Петраківський Олександр Петрович, 1988 року народження, житомирянин, капітан 8 полку спецпризначення міста Хмельницький. Отримав осколкове поранення голови, переніс декілька операцій, два мікроінсульти. 4 грудня президент України Петро Порошенко присвоїв Олександру Петраківському звання Героя України.

Подробиці у сюжеті СТБ:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі