Україна

На Львівщині виявили схему розкрадання 1 млн бюджетних коштів

19 June 2016, 10:37

Посадовець Львівської облради зі спільниками із дирекції поштового зв’язку та комерційних структур привласнив майже мільйон гривень, виділених на ремонт поштових відділень.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

У поліції розповіли, що у вересні 2014 року Львівська дирекція поштового зв’язку як замовник і розпорядник бюджетних коштів уклала договори з комерційною структурою, відповідно до яких вона мала провести ремонтні роботи двох відділень поштового зв’язку у містах Самбір та Розділ.

Вартість робіт становила понад 1,7 мільйонів гривень, фінансування яких здійснювалось за рахунок коштів державного бюджету.  

Незважаючи на те, що роботи були фактично невиконані, акти виконаних будівельних робіт затвердили. Загальна вартість робіт склала понад один мільйон гривень.

На сьогоднішній день поштові відділення  у м. Самбір та м. Розділ залишаються недобудованими.

На підставі ухвали суду оперативники УЗЕ та слідства Нацполіції провели санкціоновані обшуки у офісах підрядника, субпідрядника, а також у робочих кабінетах службових осіб, що здійснювали технічний нагляд виконання робіт.

Поліцейські вилучили технічну документацію, 40 тисяч доларів США та 30 тисяч гривень.

Наразі, посадовцю Львівської дирекції поштового зв’язку, директорові товариства-субпідрядника та директорові підприємства, який також здійснював технагляд, повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Повідомляється, що один із посадовців раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення службового кримінального правопорушення.

Українська Правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі