Україна

Ситуація в Ізмаїлі під контролем, хворі забезпечені ліками, – Ольга Богомолець

19 June 2016, 13:55

Ситуація в місті Ізмаїл Одеської області, де був уведений надзвичайний стан через спалах кишково-вірусної інфекції, знаходиться під контролем спеціалістів.

Про це заявила в ефірі "112 Україна" голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я, народний депутат Ольга Богомолець, повідомляє Укрінформ.

"Ситуація знаходиться під контролем. У зоні ураження зараз перебуває наш головний інфекціоніст і головний епідеміолог", - сказала Богомолець.

За її словами, о другій годині ночі в лікарні доставлено додаткові дезінфікуючи засоби. Влада оперативно ухвалила рішення щодо виділення коштів на закупівлю ліків для постраждалих. Міністерство охорони здоров’я виділило 130 тис. грн, а міська рада - 190 тис. грн.

"Тому повністю усі пацієнти на даний момент забезпечені медикаментами і дезинфікуючими засобами", - запевнила політик.

Остаточний прогноз ситуації, на думку Богомолець, можна буде зробити лише увечері, коли будуть готові результати бактеріологічних аналізів і медики встановлять збудник.

"Якщо збудник є бактерією, то відповідними дезинфікуючими засобами ситуацію можна буде тримати під контролем, якщо ж збудник є вірусним, то можна очікувати, що кількість уражених може поступово збільшуватися, тому що вірус менш контрольований, ніж може бути контрольована бактерія", - сказала голова парламентського комітету. 

Разом з тим, мер Ізмаїла Андрій Абрамченко написав у неділю в Facebook, що, станом на сьому годину ранку неділі, в лікарні доставлено 336 осіб.

"Вночі відкрито відділення ДЛМ, яке сьогодні заповнено повністю. Для прийому хворих дітей відкриваємо після планового миття відділення травматології в Центральній міській лікарні", - повідомив він.

"Палати, які облаштовані в дев'ятій школі, не задіяні. У нас є ще резерви койко-місць - 30 в шкірвендиспансері. Це - на випадок, якщо не впорається наша центральна лікарня", - написав мер.

Абрамченко також повідомив, що в неділю вранці з Одеси прийшла машина з медикаментами.

Як повідомлялося, 18 червня у місті Ізмаїл введений надзвичайний стан через спалах кишково-вірусної інфекції. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом масового захворювання на кишкову інфекцію людей.

Українська Правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі