Україна

Уряд Німеччини виділив 65 мільйонів на ремонт будинків та шкіл на Донбасі

22 June 2016, 09:38

Уряд Німеччини виділив близько 65 млн грн на реконструкцію 5 будинків, 4 шкіл та дитячого садка у Дніпропетровській області для переселенців.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"На початку року ми підписали угоду з урядом Німеччини про реконструкцію будівель під житло для переселенців, а також шкіл і садочків у 5 громадах Дніпропетровщини. На це іноземні партнери виділяють близько 65 млн грн. Зараз міста і райони, обрані для участі у проекті, завершують підготовку та узгодження проектно-кошторисної документації. Незабаром почнуться тендери та визначення підрядників", - зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

За його словами, кошти на створення об'єктів для переселенців надає уряд Німеччини через банк розвитку KfW. Український фонд соцінвестицій вибрав для реалізації проекту Запорізьку, Харківську і Дніпропетровську області. На Дніпропетровщині у проекті беруть участь Павлоград, Кам'янське, Верхньодніпровськ, Вільногірськ і с. Чумаки Дніпропетровського району.

У кожному з цих населених пунктів визначили по одному старому приміщенню, яке давно не використовується, і може бути відремонтованим.

"У школі збираємося замінити всі вікна на металопластикові. Нещодавно ми встановили в цій школі модернізовану котельню, проте всю енергоефективність з'їдають старі вікна ще 60-70-х років. Завдяки проекту ми не тільки отримаємо новий гуртожиток, але і фактично відремонтуємо школу", - розповідає заступник міського голови Вільногірська Ігор Яцевич.

Завдяки проекту у Дніпропетровській області створять півтисячі додаткових місць для переселенців. У регіоні за офіційними даними перебуває близько 80 тис. переселенців.

Європейська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі