Україна

Росія знову відправила на Донбас "гуманітарну допомогу"

23 June 2016, 09:56

МНС Росії направило в Луганську область 53-у автоколону з так званою "гуманітарною допомогою".

Про це повідомили в прес-службі МНС Росії.

"Колона МНС Росії з гуманітарною допомогою для Донбасу висунулася в бік російського кордону. В її складі понад 40 автомобілів, які везуть понад 400 тонн гуманітарних вантажів. Основна маса вантажу - це продукти харчування, медикаменти та будівельні матеріали", - запевняють у відомстві.

Колона пройде до державного кордону на пункт пропуску "Матвєєв Курган", при цьому стверджується, що вантажівки на кордоні нібито пройдуть необхідні митні процедури відповідно до міжнародного законодавства з доставки гуманітарних вантажів.

Як уточнює РИА Новости, вантажівки прямують до Луганська.

Як відомо, Україна не раз відзначала, що Росія використовує практику "гумконвоїв" на Донбас, щоб постачати незаконним збройним формуванням озброєння, боєприпаси і живу бойову силу.

Україна виступає проти безконтрольного в'їзду на свою територію так званих "гумконвоїв" з РФ, в яких можуть везти допомогу проросійським бойовикам.

Зазвичай російська сторона відмовляється надавати Україні інформацію про вміст вантажу, а характер вантажу часто не відповідає зазначеному у повідомленнях з боку РФ.  За даними розвідки, автомобілі з так званого "гумконвою"  везуть на Донбас боєприпаси та зброю.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі