ДОПОМОГА

Житомирські АТОшники можуть отримати безкоштовну психологічну реабілітацію та санаторно-курортне лікування

4 July 2016, 14:37

Учасники АТО мають можливість отримати безкоштовну психологічну реабілітацію в реабілітаційних установах України, а також органи праці та соціального захисту населення забезпечують учасників бойових дій та інвалідів війни з числа учасників АТО безоплатними санаторно-курортними путівками.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Житомирської міської ради.

«Для отримання путівки в цьому році необхідно:

- стати на облік до управління праці та соціального захисту населення;

Подати наступні документи: 

1. заяву;

2. медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о;

3. копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;

4. документ, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах їх проведення.

Таким документом може бути один із нижчезазначених (оригінал або його копія):

- наказ Антитерористичного центру при Службі безпеки України або інший документ, який підтверджує залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення;

- довідка про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, згідно з додатком 1 або 2 до Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 р. № 413;

- рішення відомчої (або міжвідомчої) комісії про встановлення особі статусу учасника бойових дій, як такій, що захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брала безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення;

-довідка про обставини травм (для осіб, які отримали поранення внаслідок бойових дій в районі проведення антитерористичної операції);

-витяг із протоколу засідання військово-лікарської комісії про встановлення причинного зв’язку захворювань, поранень, контузій, травм, каліцтв у колишнього військовослужбовця (для осіб, яким встановлено інвалідність).

Куди звертатися:

до управління праці та соціального захисту населення районних державних адміністрацій та виконавчих органів міської ради за:

1. зареєстрованим місцем проживання;

2. фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік (для осіб, що переселилися з тимчасово окупованої території).

Безкоштовними путівками на санаторно-курортне лікування забезпечуються:

- інваліди війни з числа учасників антитерористичної операції;

- учасники бойових дій, які безпосередньо брали участь під час проведення антитерористичної операції.

Довідково: для забезпечення санаторно-курортного лікування учасників бойових дій та інвалідів війни з числа учасників АТО у 2016 році в Житомирську область надійшло 293 путівки в різні санаторно-курортні заклади, зокрема:

«Новомосковський» - Дніпропетровська область, Новомосковський район, с. Орлівщина, вул. Лісна (нервова система, органи травлення);

«Березівські мінеральні води» - Харківська область, Дергачівський район, с. Березівське (нервова системи, органи кровообігу, органи дихання, кістково-м’язова система, органи травлення, урологія);

«Золота нива» - Одеська область, м.Білгород-Дністровський, смт Сергіївка, вул. Чорноморська, 16 (нервова система, кістково-м’язова система, органи кровообігу);

«Карпатські зорі» - Львівська область, Дрогобицький район, с. Модричі,   вул. Курортна, 3 (органи травлення, нервова система, ендокринна система, урологія;

«Остреч» - Чернігівська область, Менський район, м. Мена, вул. Остреч  (кістково-м’язова система);

«Орізонт» - Одеська область, м. Білгород-Дністровський, смт Сергіївка, вул. Гагаріна, 1-а (органи травлення, кістково-м’язова система, органи кровообігу, урологія, нервова система, органи дихання);

«Сонячний» - Дніпропетровська область, Павлоградський район, с. Вербки, вул. Лісова, 3 (нервова система, кістково-м’язова система, органи дихання);

«Феофанія» - м. Київ, Голосіївський район, вул. Академіка Лебедєва, 27  (нервова система, кістково-м’язова система, органи травлення, урологія);

«Сонячний» - Дніпропетровська область, Павлоградський район, с. Вербки, вул. Лісова, 3 (нервова система, кістково-м’язова система, органи дихання);

«Мошногір’я» - Черкаська область, Черкаський район, с. Будище, вул. Шевченка, 38 (кістково-м’язова система, травлення, органи кровообігу, урологія);

«Лермантовський» - м. Одеса, пров. Лермонтовський, 2 (нервова система, органи кровообігу;

«Карпати» - Закарпатська область, Мукачівський район,  с. Карпати, 1 (нервова система, органи кровообігу);

«Парітет «Чайка» - м.Херсон, с.Антонівка, вул. Шахрайська, 27 (нервова система, органи кровообігу», – йдеться в повідомленні.

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції органи соціального захисту населення організовують направлення учасників АТО до реабілітаційних установ.

«Реабілітаційні послуги надаються учасникам АТО в реабілітаційних установах, з якими Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції в установленому законодавством порядку укладено відповідний договір про надання реабілітаційних послуг.

Для отримання направлення на психологічну реабілітацію в реабілітаційній установі необхідно:

І. Звернутися до управління праці та соціального захисту населення районних державних адміністрацій та виконавчих органів міської ради за:

- зареєстрованим місцем проживання;

- фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік (для осіб, що переселилися з тимчасово окупованої території).

ІІ. Заповнити заяву встановленого зразку.

До заяви додається:

- копія посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;

- копія документа, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

(Під час подання копій, особа надає їх оригінали для огляду).

ІІІ. Орган соціального захисту населення:

- реєструє зазначені вище документи;

- видає учаснику АТО, за його бажанням, до однієї із тринадцяти реабілітаційних установ, які здійснюють психологічну реабілітацію,  направлення на реабілітацію», – йдеться в повідомленні.

Реабілітаційні установи в яких учасники антитерористичної операції мають можливість отримати послуги з психологічної реабілітації у 2016 році :

- ДП санаторно-оздоровчий комплекс “Джерельце” акціонерного товариства «Рівненський завод тракторних агрегатів» - Рівненська обл., Рівненський р-н, с.Олександрія, вул.Санаторна, 10.

- ДП ”Клінічний санаторій “Курорт Березівські мінеральні води” ЗАТ “Укрпрофздоровниця” - Харківська обл., Дергачівський р-н, с. Березівське.

- ТОВ “Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу “Подільський Артек”  - Вінницька обл., Тульчинський р-н, с. Заозерне, вул. Лісова, 1.

- ТОВ “Коло друзів” - Херсонська обл., м.Скадовськ, вул.Рози Люксембург, 1.

- ТОВ “Дніпропетровський регіональний центр баротерапії” - м. Дніпропетровськ, пров.Парусний, 16.

 - ТОВ “Хирів-Рент-Інвест” - Львівська обл., м.Хирів, вул. Добромильська, 5.

- ТОВ “Укрреабілітація” - Київська обл., смт Ворзель, Ірпінь,  вул. Пролетарська, 36.

- ТОВ “Комплекс “Ріко” - м.Чернігів, вул. Шевченка, 105-А.

- ТОВ “Міжрегіональний реабілітаційний центр” - Одеська обл., м. Білгород-Дністровський, смт Сергіївка, вул. Чорноморська, 16.

- ДП  “Санаторій “Новомосковський” ЗАТ “Укрпрофоздоровниця” -Дніпропетровська обл., Новомосковський р-н, с.Орлівщина.

- ДП “Південь-Курорт-Сервіс” санаторій “Орізонт” - Одеська обл.,    м. Білгород-Дністровський р-н, смт. Сергіївка, вул. Гагаріна, 1а.

- ГО “Центр допомоги та реабілітації учасників АТО” - Чернігівська обл., м.Козелець, вул. Комсомольська, 41.

- ТОВ Санаторій “Карпатські зорі” Центр реабілітації та оздоровлення - Львівська обл., Дрогобицький р-н, м.Модричі, вул.Курортна, 3», – йдеться в повідомленні.

Додаткову інформацію можна отримати в управліннях праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації або в департаменті праці та соціального захисту населення облдержадміністрації  за тел. (0412) 24-08-46.

 Як повідомляв Житомир.info, у минулому роціучасники АТО з Житомирської області мали змогу отримати безкоштовну психологічну реабілітацію в санаторіях України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі