ДОПОМОГА

Житомирян просять допомогти зібрати кошти на операцію на голові учаснику АТО

7 July 2016, 14:31

 Учасник АТО Юрій Кобернюк із Черняхова Житомирської області потребує операції по встановленню пластини на голові.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала волонтер Світлана Іщук.

«32-річний мобілізований морський піхотинець Юрко Кобернюк із Черняхова Житомирської області. Хлопець-сирота, працювати почав відразу ж після закінчення школи, працював на різних роботах. Вважає за обов’язок чоловіка захищати свою країну. Безпосередньо з серпня 2015 року до поранення брав участь у бойових діях в Донецькій та Луганській областях. Отримав важке вогнепальне поранення голови 3 березня 2016 року в районі н.п. Водяне», – пише Світлана Іщук.

«Мабуть народився в сорочці» - посміхається Юрко. «Що врятувало ? Можливо те , що завжди на бойовому посту був в епікіровці, а можливо і Бог зберіг».

«Перша лікарська допомога була надана в Маріупольській МКЛ , потім був евакуйований до ОКЛ ім. Мечнікова м. Дніпропетровськ, а пізніше був переведений до клініки «Нейрохірургії та неврології» м. Києва.

Читаю діагноз: « Вогнепальне осколкове сліпе проникаюче черепно-мозкове поранення з вхідним отвором в правій лобній ділянці. Багатоуламковий вдавлений перелом лобної кістки. Пневмоцефалія, видалення мозкового детриту та кісткових відламків...» тощо. Розглядаємо разом з Юрком знімки голови, де добре видно два осколки, які чіпати дуже небезпечно. Мабуть прийдеться з ними і жити. Юрко жаліється на головні болі та погіршення пам’яті, але сподівається, що все буде добре. Підтримує хлопця його кохана дівчина. За станом здоров’я Юрка вже звільнили з ЗСУ, хлопець ще не отримав жодної грошової компенсації за поранення. Не було ще й засідання МСЕК, щоб визначити групу інвалідності бійцю, а тим часом жити за щось потрібно. В кінці серпня планується у Вінниці операція по встановленню пластини на голові, розміри та вартість якої лікар визначить найближчим часом.

Друзі, якщо Ви бажаєте допомогти нашому Герою, то ось його банківський рахунок ПриватБанк 5168 7573 0975 6361 Кобернюк Юрій Васильович.

Спілкуватись з Юрком легко і приємно хоч ми і бачимо один одного вперше. Вкотре дякую хлопцю, що залишився живим , а з рештою впораємось разом. Тримайся, друже. Все буде добре. І ми тримаймося», – написала волонтерка.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2016 року фонд Братів Кузьміних оголосив збір коштів на лікування Олега Федорчука у Чехії, однак пізніше чеські лікарі відмовилися від лікування, бо не змогли дати 100-відсоткової гарантії одужання. Волонтери збирали кошти для операції в Ізраїлі.

Фото зі сторінку у Facebook Світлани Іщук

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі