Україна

Медведчук розповів про умови за якими бойовики згодні обміняти полонених

8 July 2016, 11:03

Віктор Медведчук заявляє про намір сепаратистів обміняти полонених за принципом "всіх на всіх" у разі оголошення Верховною Радою амністію бойовикам.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу "Кореспондент", повідомляють "Українські новини".

"Вони наполягають: прийміть закон про амністію, і тоді ми реалізуємо обмін "всіх на всіх", як це записано в "мінських угодах-2"... Представники Донецька і Луганська зайняли таку позицію: обмін полоненими буде йти тільки у випадку прийняття Україною закону про амністію", – сказав він.

За словами Медведчука, в полоні у Донецькій і Луганській областях перебувають 112 українців, ще 525 вважаються безвісти зниклими.

Також він додав, що часто буває в Москві, оскільки веде переговори про звільнення українців, які перебувають за ґратами в Росії.

Як відомо, Медведчук є членом підгрупи з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі. Ця підгрупа займається питанням обміну полонених.

Інша член цієї підгрупи від України Ірина Геращенко раніше неодноразово заявляла про блокування з боку бойовиків всіх спроб організувати обмін полонених.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі