ДОПОМОГА

Боєць Олег Федорчук після операції в Ізраїлі приїхав на лікування до Житомира та зустрівся з вагітною дружиною

12 July 2016, 16:55

Додому з Ізраїлю повернувся старший сержант Олег Федорчук. Він постраждав на міні біля Дебальцево. Ліву ногу втратив одразу, а за праву півтора року боролися наші лікарі, але нога не переставала боліти. Тоді відгукнулися ізраїльські медики. Операцію зробили в борг, а через 4 дні після неї Олег повернувся в Україну, бо грошей лишатися в закордонній клініці не було.

Про це йдеться в сюжеті СТБ 11 липня.

«Дружина вагітна. Завдяки дружині, мабуть, і тримаюся. Лікарі говорили, що я можу не вижити. Носа вішав, то я взагалі міг би не вижити», – розповідає Олег.

Аби врятувати уцілілу ногу в Україні, Олегу зробили 12 операцій. Уникнути ампутації вдалося, але нога нестерпно боліла. Ні українські, ні чеські лікарі, до яких він звертався – допомогти не змогли.

«У мене була проблема в суглобі. Ступня була вивернута, суглоб розвалений. Суглоб скріпили, суглоб поставили на місце», – каже боєць.

За свої послуги в Ізраїлі клініка попросила 43 тисячі доларів, хоча і погодилася оперувати в борг. Таких грошей в Олега не було і взялися допомагати доброчинці, утім такої суми не зібрали і досі.

«У нас залишилося боргу близько 19 тисяч доларів. Тяжко спиться по ночам, такий борг. А Олега побачили – трішки легше, розумієш для чого це робиться», – каже співзасновник доброчинного фонду «Братів Кузьміних» Сергій Кузьміних.

Доліковуватися Олег Федорчук їде до житомирського шпиталю. Медики пояснюють – те, що Олег після операції мав відлетіти – на користь не піде, ба більше, може обернутися ускладненнями.

На щастя оглянувши, таких проблем у бійця не побачили.

Подробиці дивіться у сюжеті.

Як повідомляв Житомир.info, боєць з Житомирської області Олег Федорчук, якому в Ізраїлі врятували ногу, повернувся 8 липня до України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі