ДОПОМОГА

36-річний житомирянин невдало пірнув у річку: переломи хребців, важка спино-мозкова травма

20 July 2016, 12:30

36-річний житомирянин Дмитро Мельничук, батько двох дітей, майже три тижні прикутий до лікарняного ліжка через невдале пірнання, рідні та друзі збирають кошти на його подальше лікування та реабілітацію.

Про це йдеться на сторінці у Facebook житомирянки Інни Захарчук.

«Друзі, дуже ПОТРІБНА ВАША ДОПОМОГА! З нашим другом, сином, братом, чоловіком, батьком двох чарівних дівчаток ДМИТРОМ МЕЛЬНИЧУКОМ (Dmitriy Melnichuk) сталося нещастя — невдало пірнув у річку. Як наслідок – синдром утоплення, 4 години без ознак життя. Але Діма боровся заради двох своїх маленьких донечок, дружини, батьків. Наразі вже переніс дві операції. 
ДІАГНОЗ: важка хребетно-спино-мозкова травма. Перелом С5, С6 хребців. Верхній грубий парапез. Нижня параплегія. Тазові порушення по типу затримки. 
ПОТРІБНА ОПЕРАТИВНА РЕАБІЛІТАЦІЯ, аби поставити Діму на ноги. Лікарі дають позитивні прогнози на одужання, але лікування коштує дуже дорого. Зокрема, перебування в клініці «Нодус» (м. Бровари) коштує 150 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ за 1 місяць. Для родини це непосильна сума», - написала Інна.

Дружина Дмитра Леся у телефонному коментарі розповіла Житомир.info, що Дмитро з сім’єю живе в Житомирі, у них дві донечки 9 та 1,5 років. Зараз Діма перебуває в Житомирській обласній лікарні ім. Гербачевського на лікуванні, дихає через трубку, не рухається, але перебуває при свідомості і навіть намагається «розмовляти» губами.

«Трагедія сталася 1 липня в Малині, де ми з родичами та їх дітьми відпочивали біля річки. Діма зі старшою донькою залишалися у воді, а мене з меншою відправив на беріг, щоб одягалися. Річка була неглибока, дітям по груди. Чоловік виліз на скати, великі шини, і пірнув. Поряд знаходилася старша Каріна, яка не зразу зрозуміла, що сталося. Діма виплив обличчям вниз. Підбігла сестра, яка теж була у воді, перевернула його, стала кричати. Він був весь синій, без ознак життя. Десь недалеко відпочивала медсестра, вона стала реанімувати Діму. Дуже швидко приїхала «швидка допомога», його забрали в Малинську лікарню. Він 4 години не приходив до тями», - розповіла Леся.

На другий день Дмитра, який чудом вижив після жахливої травми, завезли в реанімацію в Житомир.

Інна Захарчук уточнює: рідня і друзі шукають варіанти дешевшої реабілітації, зокрема, в реабілітаційному центрі в Модричах або Львівському госпіталі. Однак кошти дуже потрібні.

Гроші можна перерахувати на карту Приватбанку 5168 7572 8595 8221 на ім’я дружини  Мельничук Лесі Василівни. Телефони Лесі (063) 108 05 96, (066) 460 35 93. 

Фото та скрін надані Інною Захарчук

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі