Україна

В Україні відзначатимуть День спецпризначенців

26 July 2016, 13:59

Президент Петро Порошенко підписав указ "Про День Сил спеціальних операцій Збройних сил України". Він відзначатиметься щорічно 29 липня.

Як повідомляє прес-служба глави держави, указ підписано з урахуванням важливої ролі Сил спеціальних операцій Збройних сил України у забезпеченні обороноздатності держави та героїзму особового складу, проявленого під час проведення антитерористичної операції на сході України.

Президент вважає, що запровадження такого дня сприятиме подальшому розвитку національних військових традицій, військово-патріотичному вихованню молоді, її готовності до захисту Батьківщини.

Нагадаємо, створення Сил спеціальних операцій почалося у 2014 році. У червні 2016 року Верховна Рада прописала ССО в законодавстві як окремий рід військ.

Завданнями ССО визначено проведення військово-політичних, економічних та інших заходів, які здійснюються керівництвом держави для запобігання та стримування військового конфлікту, сприяння виконанню завдань угрупованнями військ (сил) в операціях, а також для виконання інших спеціальних завдань в інтересах національної безпеки у сфері оборони держави.

Лівий беріг

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі